Rotterdam,
06
april
2020
|
07:45
Europe/Amsterdam

‘Plezier in mijn werk staat voorop’

In gesprek met Abdi Nasir, Ondersteuner van het jaar 2020

Ongeacht iemands functie, rol of positie zoekt Ondersteuner van het jaar Abdi Nasir altijd de verbinding, om zo het gezamenlijk belang na te streven. “Ik kijk naar wat we samen hebben op te lossen, wat willen we voor onze studenten en wie heb ik daarvoor nodig, en met welke expertise. Ik voel mezelf niet anders of beter dan de ander.”

Beter of per se anders voelde Abdi zich ook niet toen hij begin januari op een ‘bijzondere onderweg was van “zijn dagelijkse werkzaamheden” in Rotterdam naar de nieuwjaarsbijeenkomst van Inholland Den Haag. Natuurlijk, hij wist dat hij als adviseur onderwijslogistiek van het Domein Onderwijs & Innovatie een van de genomineerden was voor de Ondersteuner van het jaar-award. Maar in spanning zat hij niet.

 

 

“Je moet leren om nieuwe dingen te doen en je niet laten tegenhouden door eventuele beren op de weg. Tuurlijk moet je dingen doordenken, maar het moet niet zo zijn dat alles van tevoren perfect op papier staat om te kunnen starten. Niets is onmogelijk.”

‘Ik doe gewoon mijn werk’
“Het is eigenlijk een beetje raar om deze prijs te winnen, mijn collega’s en ik doen namelijk gewoon ons werk”, zei Abdi dan ook in een eerste reactie na de prijs. Nu, ruim een maand later voegt Abdi toe de prijs erg leuk te vinden. “De waardering is goed binnengekomen, ook fijn en herkenbaar om dit zo van collega’s te horen. Maar als een van de andere genomineerden had gewonnen, dan was ik net zo blij geweest.”

Zijn collega’s van het domein hadden Abdi voorgedragen omdat zijn kracht ligt in het goed onderhouden en benutten van de relaties die hij heeft met zijn collega’s binnen het domein, maar ook daar buiten. Hij kent de organisatie door en door waardoor hij goed weet welke paden hij moet bewandelen en doet dat bovendien al jarenlang. De jury koos hem als winnaar, onder andere uit waardering voor het feit dat Abdi in mogelijkheden denkt en open staat voor verandering, waardoor hij durft te leren. Te denken valt aan het project 100% digitaal toetsen, waar Abdi een grote rol in speelde, als verbinder optima forma.

Laat je niet tegenhouden door beren op de weg’
Uitdagingen als dit soort projecten, waarbij veel in- en externe partijen betrokken zijn, treedt Abdi vol zelfvertrouwen tegemoet, ookal weet hij lang niet altijd hoe het balletje gaat rollen. “Je moet leren om nieuwe dingen te doen en je niet laten tegenhouden door eventuele beren op de weg. Tuurlijk moet je dingen doordenken, maar het moet niet zo zijn dat alles van tevoren perfect op papier staat om te kunnen starten. Niets is onmogelijk.”

In de 15 jaar dat Abdi voor Inholland werkt vindt hij dat, gezien zijn ontwikkeling, van binnen hetzelfde is gebleven, maar veel verrijking heeft gekregen. Vaak puur door te kijken naar goede voorbeelden binnen Inholland. “Ik ga graag met collega’s in gesprek om te kijken hoe zij dingen doen. Mijn nieuwsgierigheid daarin is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In nieuwe én bestaande dingen; alles valt of staat daarmee. En je steeds afvragen: waarom doen we de dingen zoals we doen, en is dat wel de juiste manier.”

Abdi staat bij collega’s bekend als iemand met een positieve instelling. “Plezier in je werk staat voorop”, vindt hij dan ook. Hij is ook een graag geziene gast tijdens borrels of bijvoorbeeld teamuitjes. “Soms kan het ontspannen even niet op je werk, dan moet je er iets omheen organiseren. Een borrel is wat dat betreft net zo belangrijk als een vergadering. Daar waar ik kan, ben ik er. Niet omdat het moet, of om te netwerken, maar omdat het leuk is. Ook om collega’s in een andere setting te ontmoeten. Als ik hier alleen van 9 tot 17 zou komen dan is de lol er snel af. De balans moet goed zijn, anders kun je dit werk niet lang doen.”

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Goof
09
April
2020
Van harte,
Mooi gedaan.
Groet, Goof
Rob Bredze
06
April
2020
Hoi Abdi, proficiat met deze prijs!