Den Haag,
23
februari
2022
|
09:17
Europe/Amsterdam

Praktijkwinkel070 wordt FutureWorks The Hague

Werken aan de toekomst van studenten én werkgevers!

WethouderVisit_08-10-21_IG_INH (27 of 46)

Vorig jaar is de Praktijkwinkel070 geopend bij Inholland Den Haag. Onder een werktitel welteverstaan, want er is lang gewerkt aan een nieuwe identiteit voor dit mooie concept. “Met veel trots willen we nu de nieuwe naam aan je presenteren: FutureWorks The Hague!”, zegt Kim van Loon, projectleider FutureWorks The Hague. “Dit is een plek waar je als student de kennis die je opdoet tijdens je opleiding direct in de praktijk kunt brengen!”

 Brug tussen onderwijs en praktijk
Bij FutureWorks The Hague werken studenten en externe werkveldpartners samen aan nieuwe oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken. Werken aan echte opdrachten dus voor echte organisaties, ondernemers, verenigingen, individuen en instellingen. Elke opleiding krijgt de mogelijkheid om aan te sluiten. Zo heeft de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening de Rechtswinkel070 opgezet als onderdeel van FutureWorks The Hague. SJD-studenten geven hierbij kosteloos juridisch advies en dienstverlening aan studenten, inwoners en bedrijven in Den Haag.

Ook de Associate-degree Sociaal Financiële Dienstverlening is onderdeel van FutureWorks The Hague met Financieel Slim Studeren. Studenten die bijvoorbeeld te kampen hebben met schulden of achterlopen met betalingen en financieel advies nodig hebben kunnen zich aanmelden. Met hulp van SFD-studenten gaan ze dan aan de slag om ‘hun saldo (weer) de baas te worden’. Voordeel voor de SFD’ers is dat ze ervaring opdoen in de praktijk.

Kim: “Het zijn slechts enkele voorbeelden hoe FutureWorks The Hague de perfecte brug kan vormen tussen onderwijs en het werkveld. Door intensief met externe partners samen te werken zorgen we dat onze studenten klaar zijn voor de toekomst. En op hun beurt werken zij ook weer aan de toekomst door te leren van onze studenten.”

 Werken aan de toekomst
“Voor de nieuwe naam hebben we gekeken naar de behoeften van studenten, maar ook de behoeften van externe partners voor dit concept”, legt Kim verder uit. “We geloven dat FutureWorks tweerichtingsverkeer is. We helpen studenten bij de voorbereiding op hun toekomstige baan en ondersteunen werkgevers bij de zoektocht naar toekomstige werknemers. Dit doen we door elkaar te leren kennen, processen te begrijpen en vaardigheden te ontwikkelen. Door samen te werken verzamelen we nieuwe inzichten voor opdrachtgevers, opleidingen en studenten en blijven we goed aansluiten bij het toekomstige werkveld.”

 
 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.