Zhengzhou/Haarlem,
12
april
2018
|
08:10
Europe/Amsterdam

Presentatie Inholland bij internationaal logistiek congres in China

Hogeschool Inholland was vorige week aanwezig bij een internationaal logistiek congres in de stad Zhengzhou, liggend in de provincie Henan, in China.

Ten overstaan van 150 bezoekers gaven de belangrijkste vertegenwoordigers uit de luchtvrachtindustrie, overheid en hoger onderwijs een presentatie waarin zij hun kennis en producten deelden. Giovanni Douven van Inholland Haarlem sprak over de (digitale) positie van Nederland in het algemeen en over de digitalisering van airportprocessen in het bijzonder. Het project eLink, dat is medegefinancierd door de Europese Unie, is gepresenteerd als een mooi voorbeeld van een succesvolle implementatie van IT.

De provincie Henan en in het bijzonder de luchthaven van Zhengzhou is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een wereldluchthaven met nu 25 miljoen passagiers en 502.000 ton vracht. Deze regio groeit jaarlijks met meer dan 10% en is daarom door de staat aangewezen als groeiregio. Hier zijn de automotive-, technologie- en voedselindustrie zwaar vertegenwoordigd. Ook Apple heeft ervoor gekozen om de productie van haar Iphones in Henan te laten plaatsvinden. Daarnaast zijn het ‘Belt & Road initiative’ en de ‘Aerial Silk Road’ opgestart. Cargolux heeft onlangs van Zhengzhou haar Aziatisch hoofdkwartier gemaakt.

Nederland als IT-land
Giovanni Douven heeft in zijn presentatie laten zien dat Nederland een indrukwekkend land is voor internationaal zakendoen. De positie van Nederland als IT-land, naast de havens Schiphol en Rotterdam, kreeg ruim de aandacht. Met de simulatiestudie eLink is aan het publiek getoond dat met een verdere digitalisering bij de afhandeling van vracht daadwerkelijk een dramatisch efficiënter en effectiever afhandelingsproces kan worden gerealiseerd.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.