Delft,
22
januari
2022
|
12:02
Europe/Amsterdam

Proef vertical farming database gelanceerd

vertical farming

Onlangs heeft Hogeschool Inholland een  proef-database over vertical farming gelanceerd. “Informatie over vertical farming is zelden op één plek te vinden,  waardoor het voor onderzoekers moeilijk is om alle benodigde informatie bijeen te brengen”, zegt Amora Amir, onderzoeker bij Hogeschool Inholland.

Nu heeft Inholland een oplossing voor zowel studenten als professionals.  De hogeschool heeft voorgesteld om een ​​database over vertical farming op te bouwen voor educatieve doeleinden.  Dit project is onderdeel van Fieldlab Vertical Farming Zuid-Holland, gefinancierd door EFRO Kansen voor West 2.

Vertical farming
Vertical farming ofwel Verticale landbouw, is een vorm van landbouw waarbij kweeklagen op elkaar gestapeld worden.  Vaak is een stedelijke omgeving de basis. Zo kan er gestapeld worden in een loods, op het dak van een gebouw, in een winkel of worden er soms hele landbouwtorens ontworpen: de zogenaamde boerderijtorens. 

Visie en onderzoek 
Het doel van dit project is het bouwen van een breed toegankelijke database waar men de meest uiteenlopende informatie kan verkrijgen over vertical farming. Op die manier kunnen wetenschappers het beste profiteren van de bestaande kennis. Hogeschool Inholland heeft afgelopen jaar de eerste stappen gezet om een database te realiseren. In Microsoft Teams en SharePoint is een  database gebouwd met daarin de open access documenten over vertical farming en interne data van Inholland. De database is toegankelijk voor iedereen die wordt uitgenodigd in de Teams-omgeving. 

Uitdagingen 
Het huidige resultaat is een goed begin. Om tot de ideale verticale landbouwdatabase te komen, moeten er nog enkele uitdagingen worden overwonnen. Ten eerste kan de automatisering van het sorteren en invoeren van gegevens een uitdaging zijn. Daarnaast kan de database alleen gebruik maken van open access data en interne data van Inholland vanwege regelgeving en data/auteursbeschermingswetten. Ten slotte is het een uitdaging om verbinding te maken met externe bibliotheken om toegankelijker materiaal te krijgen. Dit vanwege het beleid voor het delen van gegevens.

Samen 
Dit project maakt deel uit van het EFRO vertical farming project. Er zijn tal van partners die dit project ondersteunen. We hopen op de juiste regelgeving zodat niet alleen de index tussen bibliotheken gedeeld kan worden maar ook de inhoud.  Uiteindelijk zijn alle partijen daarbij gebaad. 

Dit project een samenwerking tussen Amora Amir, Roël Chin-Kon-Sung enJan Willem Donkers.  Lees hier het artikel  op Verticalfarmdaily.com. Voor meer informatie over de database kun je contact opnemen met Amora via amora.amir@inholland.nl.