Haarlem,
18
maart
2021
|
08:12
Europe/Amsterdam

Proefstuderen bij de master Educational Leadership

gs-ms-inholland19-1

Ontdek tijdens een proefstudeertraject hoe het is om de master Educational Leadership te volgen. Een masteropleiding kan best pittig zijn in combinatie met je werk- en privéleven. Daarom is het belangrijk om eerst een goede indruk te krijgen van wat je te wachten staat en wat het je oplevert. Student Michèl van der Zee: “De studie levert mij nu al dagelijks voordeel op, doordat ik meer dan ooit met docenten en andere betrokkenen in gesprek ben over onderwijs.”

Michèl van der Zee koos bewust voor de master Educational Leadership: “Voorafgaand aan de studie heb ik bekeken welke studies er zijn rond leiderschap in onderwijs. Ik kwam uiteindelijk uit bij de master Educational Leadership. Ik was met name geïnteresseerd in de drie verschillende lijnen die parallel lopen in deze studie: de theoretische, onderzoeksmatige en persoonlijke lijn.”

Persoonlijke ontwikkeling
De master Educational Leadership is bedoeld voor schoolleiders die samen met hun team voor onderwijs van de hoogste kwaliteit willen zorgen. Gedurende de opleiding is er veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en onderzoeksvaardigheden. Michèl: “De persoonlijke lijn is voor mij de kers op de taart, omdat via deze lijn steeds duidelijker wordt van waaruit je leiding geeft, maar ook waar je eigen ontwikkeling zit voor de toekomst.”

Je eigen praktijk staat tijdens de opleiding centraal. Michèl: “Mijn masterthesis gaat over activerende didactiek. Dit is eigenlijk een uitwerking van een verandertraject binnen mijn school om naar de leerling toe meer maatwerk te leveren binnen de lessen.”

Proefstuderen
Om kennis te maken met de master kun je deelnemen aan een proefstudeertraject. Dat bestaat uit drie bijeenkomsten bij Inholland Haarlem. De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten van de master. Tijdens de bijeenkomsten maak je opdrachten waar je ook feedback op krijgt.

Praktische informatie

Wanneer:

  • dinsdag 30 maart 19.00-21.30 uur
  • dinsdag 13 april 19.00-21.30 uur
  • dinsdag 11 mei 19.00-21.30 uur

Waar: online

Kosten: 50 euro (voor drie bijeenkomsten)

Meer info en aanmelden

* Deze opleiding wordt verzorgd door Penta Nova, Academie voor Schoolleiderschap. Een samenwerkingsverband van zes hogescholen, waaronder Hogeschool Inholland.