Haarlem,
07
juni
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Project Medische Technologie genomineerd voor onderzoeksprijs

Nominatie Onderzoeksprijs

De jury van de Inholland Onderzoeksprijs 2016 heeft vijf onderzoeken genomineerd die op de Dag van het Onderzoek op 22 juni bij Inholland Den Haag meedingen naar de juryprijs. De jury kent de onderzoeksprijs toe aan een onderzoeker (of team van onderzoekers) van Hogeschool Inholland die een maatschappelijk relevant, praktijkgericht onderzoeksproject heeft uitgevoerd. Eén van de genomineerde onderzoeken is het DRN project van het lectoraat Medische Technologie.

Samen met diverse ziekenhuizen in de regio, het RIVM en de andere hogescholen met een MBRT opleiding voert het lectoraat onderzoek uit naar zogenaamde Diagnostische ReferentieNiveaus (DRNs), een soort richtwaarden voor de hoeveelheid straling nodig voor goede röntgendiagnostiek.

In 2012 zijn in Nederland richtwaarden voor het gebruik van straling bij diverse typen röntgenfoto’s en CT-scans vastgesteld. Het RIVM constateerde dat de richtlijnen in de praktijk niet goed toegepast werden. Om juist gebruik te bevorderen voerden studenten Medisch Beeldvormende & Radiotherapeutische Technieken (MBRT) bij ziekenhuizen dosismetingen uit en toetsten de resultaten aan de richtlijnen. De onderzoeksgroep Medische Technologie begeleidde deze pilot in opdracht van het RIVM, gefinancierd door het ministerie van VWS. De resultaten zijn gepresenteerd in een vakblad en op een groot internationaal congres.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.