31
maart
2022
|
07:48
Europe/Amsterdam

Rechtswinkels Hogeschool Inholland starten Toeslagenloket

Speciaal voor de regio’s Rotterdam en Den Haag

RECHTSWINKEL 006

Het invullen van je Toeslagenaanvraag kan soms lastig zijn. Daarom kunnen inwoners, ondernemers en studenten vanaf nu terecht bij de Rechtswinkel070 en Rechtswinkel010 voor hulp en ondersteuning bij Toeslagen. In de Rechtswinkel070 en Rechtswinkel010 bieden studenten van de opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening, Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening en HBO-Rechten gratis juridische hulp en ondersteuning onder begeleiding van professionals. 

Voor de landelijke dienst Toeslagen is het soms lastig om burgers te bereiken. Het samenwerken met intermediairs zoals de Rechtswinkel070 en Rechtswinkel010 biedt dan uitkomst om toch die plekken te bereiken waar de standaardmiddelen, zoals brieven en de website, niet volstaan. Vooral de minder zelfredzame burger krijgt zo toch de hulp en ondersteuning die zij nodig hebben. Daarom hebben Toeslagen en de Rechtswinkel070 en Rechtswinkel010 de handen ineen geslagen om zo laagdrempelige hulp te bieden in de regio. 

Opgeleid via masterclass en training 
De Rechtswinkeliers, de studenten die werkzaam zijn in onze Rechtswinkels, hebben een speciale masterclass en training gevolgd om kennis op te doen. Bovendien hebben zij een korte lijn met Toeslagen als zij specifieke vragen hebben over het invullen of wijzigen van een aanvraag. Ook voor studenten en medewerkers van Hogeschool Inholland is het zo heel eenvoudig om op de juiste manier een Toeslagenaanvraag te laten invullen of wijzigen. Maar ook kunnen ze hulp krijgen bij vragen over recht op bepaalde toeslagen of juist als er toeslag terugbetaald moet worden. 

Een relatiebeheerder van Toeslagen vertelt: “De regio’s Rotterdam en Den Haag hebben al veel te bieden qua hulp voor burgers op dit gebied, maar de Rechtswinkel070 en Rechtswinkel010 zijn juist heel laagdrempelig door hun werkwijze en locatie in de wijk. Dáár gaat het om, dat er een ingang is voor mensen naast de reguliere punten als het Belastingkantoor of de gemeente. Dat kan helpen dat mensen over hun angst heen stappen en makkelijker naar binnen wandelen en een hulpvraag durven te stellen. Op deze manier kunnen we samen zoveel mogelijk mensen bereiken en ondersteunen. Dat is een gigantische meerwaarde voor deze samenwerking.” 

Openingstijden en bereikbaarheid 
De Rechtswinkel010 in Rotterdam is maandag t/m donderdag geopend van 09.30 tot 15.30 uur. Ook is de Rechtswinkel010 te bereiken via  rechtswinkel010@student.inholland.nl. De Rechtswinkel070 in Den Haag is geopend op dinsdag en donderdag van 09.30 - 15.30 uur en te bereiken via rechtswinkel070@inholland.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.