Den Haag,
30
april
2021
|
15:37
Europe/Amsterdam

Regeling toeslagenaffaire ‘simpelweg onuitvoerbaar’

Lector Janet van de Bunt in NOS Journaal

Janet vd Bunt InHolland 010321  VCornel(c) 7173

Er komt niet veel terecht van het compenseren van de ouders in de toeslagenaffaire, zo opende het NOS Journaal donderdag. Door problemen bij de Belastingdienst lijkt de financiële regeling compleet vast te lopen. De opdracht was ‘simpelweg onuitvoerbaar’, legt Inholland-lector Janet van de Bunt uit in het journaal, waar zij als deskundige aan het woord komt. Uitgebreider komt Janet ook aan het woord in een artikel op NOS.nl. Ook schoof Janet aan tafel bij Nieuws en Co op Radio 1 (vanaf minuut 13).

“De belangrijkste fout van deze financiële regeling is dat niet duidelijk is wat wordt bedoeld met ‘onterecht’ De kinderopvang is onterecht teruggevorderd, maar in de regeling wordt niet uitgelegd wat daarmee bedoeld wordt. Dan kun je de regeling ook niet uitvoeren”, aldus Janet in het NOS-journaal.

In het artikel ‘Compensatieregeling toeslagenaffaire kan nog lang na-etteren in rechtzaal’ geeft Janet aan dat de regeling slecht in elkaar zit omdat het “onder te hoge druk is opgesteld”. “Er is niet gekeken naar wat de slachtoffers nodig hebben.” Volgens de lector moet er een nieuw begin worden gemaakt met de Catshuisregeling, om onder andere criteria toe te voegen waarop je wordt afgewezen.

Als dat niet gebeurt voorspelt Van de Bunt dat afgewezen gedupeerden kansloos zijn bij de rechter. "Als een rechter dit gaat toetsen zal deze waarschijnlijk een afwijzing moeten handhaven."

Bekijk het journaal via NPO Start en/of lees het artikel via NOS.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.