Haarlem,
21
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rotterdam veiliger geworden maar het kan altijd beter

Lector Marnix Eysink Smeets spreekt vol lof over Rotterdam, maar ziet ook waar het op een aantal punten beter kan. Al een paar dagen 'zwerft' hij op zijn fiets door de stad om onderzoek te doen naar de veiligheidsbeleving van de Rotterdammers.

Eysink Smeets (ex-hoofdinspecteur bij de gemeentepolitie) is lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid bij hogeschool Inholland en voorzitter van de Landelijke Expertisegroep Veiligheidspercepties. Voor zijn promotieonderzoek bezoekt hij een aantal weken Rotterdam om aan den lijve te ondervinden hoe veilig of onveilig bewoners zich voelen.

'Nog boeiender dan ik dacht'
"Ik vind het een nog veel boeiendere stad dan ik al dacht. Er gebeuren hier hele goeie dingen, zeker als je de situatie vergelijkt met hoe het was in 2001, 2002." De lector roemt bijvoorbeeld de aanpak van het Deliplein op Katendrecht. "Als je bedenkt hoe dat er jaren geleden uitzag en hoeveel veiliger die hele wijk is geworden."

Eysink Smeets vraagt zich voornamelijk af hoe het kan dat de criminaliteitscijfers de afgelopen periode in Rotterdam gelijk zijn gebleven of licht gedaald, maar mensen zich toch onveiliger zijn gaan voelen.


RTV Rijnmond (9 februari 2015)

Lees het volledige artikel op RTV Rijnmond

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.