Haarlem,
18
februari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rotterdammer voelt zich best veilig

Het gaat best goed met de veiligheidsbeleving van de Rotterdammer. Inholland-lector Marnix Eysink Smeets presenteerde deze uitkomst van een studie van onderzoeksgroep Recht en Veiligheid op 9 februari aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouders.

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.Klik op de foto en bekijk een videoreportage van RTV Rijnmond.

Het beleid van de gemeente sinds 2002 heeft duidelijk aan de veiligheidsbeleving bijgedragen. Wil de gemeente de komende jaren die nog verder verbeteren, dan is het zaak hernieuwd aan te sluiten op wat de Rotterdammers zorgen baart. Dat is soms onveiligheid, maar vaak ook een gevoel van onrechtvaardigheid.

Rotterdam als ‘Just City’
Dat is een tussenconclusie van een groot onderzoek dat de onderzoeksgroep Recht en Veiligheid van Inholland de afgelopen tijd in Rotterdam deed en nog steeds doet. Dinsdag 9 februari presenteerde lector Marnix Eysink Smeets de bevindingen daaruit op een bomvolle persconferentie van het Rotterdamse College van B&W. Hij gaf het stadsbestuur in overweging te gaan werken aan Rotterdam als ‘Just City’.

De gemeente gaf bij de persconferentie ook een boekje uit met de onderzoeksbevindingen. Dit wordt binnenkort besproken in de veiligheidscommissie van de gemeenteraad. Ook daar zal Eysink Smeets waarschijnlijk een presentatie verzorgen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.