Amsterdam, Diemen,
20
september
2021
|
15:59
Europe/Amsterdam

Samen Fit: samen bewegen en ontmoeten

De Nationale Vitaliteitsweek vormt voor Inholland Amsterdam/Diemen het startsein voor het tweede jaar van het vitaliteitsprogramma Samen Fit. Onder het motto ‘samen bewegen en ontmoeten’ kunnen collega’s aan uiteenlopende activiteiten deelnemen, te beginnen met de Inholland Challenge.

Samen Fit bestaat uit activiteiten gericht op het mentale en fysieke welzijn van alle medewerkers van de locatie Amsterdam Diemen: Body, Mind en Fun. Afgelopen voorjaar heeft een aantal collega’s al meegedaan aan Mindgym, Mindful Boxing of Walking Apart Together. Dit studiejaar wordt het activiteitenpakket flink uitgebreid. Naast de Challenge, waarin collega’s deze week twee maal per dag een korte oefening krijgen om de dag energiek te beginnen en ontspannen af te sluiten, worden er van oktober tot en met december diverse webinars en workshops aangeboden. Gratis toegankelijk, deels fysiek, deels online. Collega’s kunnen ook zélf workshops verzorgen.

Workshops over werkgeluk
Een goed voorbeeld van zo’n initiatief zijn de drie workshops over werkgeluk die Charlotte Olij (HRM-adviseur) en Josien Gerrits (coördinator track Business Travel, Tourism Management) samen geven. “Charlotte en ik behoren tot de tien gelukkigen die de opleiding bij Erwin Klappe mogen volgen tot Chief Happiness Officer”, vertelt Josien enthousiast. “En hoe gaaf is het om dat breder aan te vliegen? Zodat we mensen mogen meenemen om werkgeluk te ervaren en zelf meer grip te laten krijgen over hun eigen work-life balance?”

Charlotte vult aan: “Werkdruk is al jarenlang bij Inholland een onderwerp van gesprek. Als positieve tegenhanger van werkdruk willen we het nu meer gaan hebben over werkgeluk. Wij volgen sinds april bij onze coach Erwin een intensief jaarprogramma, waarin wij ons onderdompelen in de wereld van het werkgeluk! En dat delen we ook heel graag.”

Denken in mogelijkheden
De drie workshops zijn los van elkaar te volgen, of opeenvolgend. “In de eerste workshop willen we aan de slag met de Gelukkig Werken Piramide”, legt Charlotte uit. “Daarin krijg je te zien welke elementen een bijdrage leveren aan werkgeluk en hoe je die kunt meten; vervolgens leer je hoe je jezelf en jouw teamgenoten kunt sturen om ze te verbeteren.” De tweede workshop gaat over de Cirkel van 8. “Dat is een theorie waarin centraal staat hoe je van denken in problemen naar denken in mogelijkheden kunt overstappen.” Bij de derde workshop komt The Big 5 aan bod: “Welke kwaliteiten en talenten heb je in huis, waar krijg je energie van en hoe kunnen jouw kwaliteiten helpen om jouw werkgeluk een boost te geven.”

“In plaats van het coronavirus willen we hier het werkgelukvirus verspreiden!”, zegt Josien. “Ik zie dat echt als een soort hogere missie, want ik hoop dat mensen ervan overtuigd raken dat ze iets in beweging kunnen zetten waardoor ze wél datgene kunnen doen waar ze energie van krijgen.”

'Een vitale hogeschool heeft de toekomst'
Vestigingsdirecteur Marij Urlings ondersteunt van harte het vitaliteitsprogramma Samen Fit en alle initiatieven die in het kader daarvan ontplooid worden: “Door te investeren in de gezondheid van jezelf en elkaar verbeteren we niet alleen de individuele gezondheid, productiviteit en creativiteit, maar ook de teamspirit. En ik ben ervan overtuigd: een vitale hogeschool heeft de toekomst.”

Een greep uit het activiteitenpakket voor de komende maanden: voormalig topatleet Timothy Beck – met werkervaring in het onderwijs – biedt een ‘motivational talk’. Collega’s die de heupen willen losmaken, kunnen zich uitleven bij de Bachata Passion workshop. Wie pasjes wel leuk vindt maar liever zijn vuisten en mind gebruikt, kan mindful boksen. Het hele programma van Samen Fit is via een Sway naar alle collega’s uit Amsterdam en Diemen verstuurd.

Wil je meer weten over het programma? Of voel je je door het verhaal van Charlotte en Josien geïnspireerd om ook zelf een workshop aan te bieden aan collega’s? Stuur een mail naar samenfit.amsterdamdiemen@inholland.nl. Deze week, van 20 t/m 26 september, is niet alleen uitgeroepen tot Nationale Vitaliteitsweek, maar ook nog tot Internationale Week van het Werkgeluk.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.