Den Haag,
06
juli
2022
|
09:55
Europe/Amsterdam

‘Samenwerken aan een vitale metropool’

Inholland presenteert definitief concept Strategisch Plan Inholland 2022–2027

Strategischplan1

Na vele inspirerende verkenningen met collega’s, studenten en het werkveld is het concept van het nieuwe strategisch plan klaar. Het Strategisch Plan ‘Samenwerken aan een vitale metropool’ verwoordt ons nieuwe Inholland-verhaal, zet de stip op de horizon en beschrijft de weg daar naar toe voor de komende jaren tot en met 2027. Hiermee gaan we ontwikkelingsgericht aan de slag.

Om onze doelen te bereiken werken we elke dag opnieuw aan onze missie:

Wij leiden zelfstandig denkende professionals op en ontwikkelen praktijkgerichte kennis om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de inclusieve wereld van morgen.

De missie hangt samen met onze kernwaarden. Welke richting we ook inslaan, deze basisprincipes blijven we trouw; ze maken ons tot de instelling die we zijn. 

  • Persoonlijk & dichtbij
  • Iedereen hoort erbij
  • We durven van elkaar te leren

 Met praktijkgericht onderwijs werken aan een vitale metropool
Het Strategisch Plan beschrijft hoe wij deze missie willen volbrengen. Belangrijk hierbij is dat we met ons onderwijs en onderzoek een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. We doen dit bijvoorbeeld steeds meer vanuit ‘labs’. Dit zijn leer- en experimenteeromgevingen waar studenten, docenten, onderzoekers en partners gezamenlijk met alle belanghebbenden werken aan complexe praktijkvraagstukken, die een interdisciplinaire aanpak vereisen. Labs starten vanuit praktijkvraagstukken die bij voorkeur gerelateerd zijn aan onze profilerende thema’s.

 We hebben hiermee een beweging ingezet die we de komende jaren verder gaan doorvoeren. Dit is een samenhangend integraal proces gebaseerd op drie pijlers:

  •  We vertrekken in ons onderwijs en onderzoek vanuit maatschappelijke vraagstukken.
  • Samen maken we werk van flexibilisering.
  • We werken aan een duurzame leefomgeving en veerkrachtige samenleving.

Op deze manier kunnen we met alle ‘Inhollanders’ een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Zó werken we samen aan een vitale metropool.

‘Een frisse en ambitieuze blik naar de toekomst!’
“Hiermee hebben we een mooi plan waarmee we de maximale waarde kunnen bieden voor studenten en maatschappij”, zegt collegevoorzitter Bart Combee over het concept dat nu op tafel ligt. “Zo kunnen we Inholland-professionals blijven opleiden die met praktijkgerichte kennis goed toegerust zijn op een steeds sneller veranderende arbeidsmarkt. Ook geeft dit strategisch plan ons handvatten hoe we de buitenwereld nog meer naar binnen kunnen halen. Een plan met een frisse en ambitieuze blik naar de toekomst! Ik wil alle collega’s en studenten ontzettend bedanken voor hun waardevolle input.“

Een plan van álle Inhollanders
Bij aanvang al benadrukte Bart Combee dat het een plan van álle Inhollanders moest zijn. Daarom zijn studenten en collega’s het afgelopen jaar op allerlei manieren betrokken bij de vorming ervan. Er is begonnen met een regiegroep waarin collega’s uit alle geledingen en studenten waren vertegenwoordigd. Inholland-breed zijn medewerkers betrokken tijdens de dag van Onderwijs en Onderzoek en de Breed Management Conferentie en de Samen Vooruit Sessies. Studentenpanels hebben input geleverd en netwerken van lectoren, medewerkers, managers  en inhoudelijk specialisten hebben op specifieke thema’s input geleverd. CvB, directeuren en stafhoofden kwamen verder samen tijdens diverse strategietweedaagsen. De ambities zijn getoetst op haalbaarheid bij vertegenwoordigers van de domeinen. Alle inbreng is uiteindelijk vertaald in het Strategisch Plan.

Een volgende stap met gedeelde ambities, samenhang en focus
Het Strategisch Plan is het vervolg op het Instellingsplan Durf te leren, met daarin meegenomen de ‘bouwstenen’ uit de Kwaliteitsafspraak 2019-2024 en het visie-document over de Inholland-professional. Het bouwt voort op het fundament dat de afgelopen jaren is gelegd en zet een volgende stap. Het zet een gedeelde ambitie neer en brengt samenhang en focus aan.

Op 30 juni en 1 juli zijn de Raad van Toezicht en de Hogeschool Medezeggenschapsraad akkoord gegaan met het Strategisch Plan. Er volgt nog een laatste redactieslag waarna we het plan direct na de zomervakantie vaststellen.  Ook wordt deze zomer ook nog een kortere communicatieversie gemaakt, bedoeld voor collega’s, studenten en externe relaties. Vanaf september gaan we in gesprek met collega’s op locatie over de ingezette ontwikkelingen en hoe we deze samen verder brengen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.