Rotterdam,
19
april
2018
|
08:58
Europe/Amsterdam

Samenwerking Inholland en Juridische diensten gemeente Rotterdam

Abigail+Norville+en+Eric+Westhoek

Eric Westhoek - vestigingsdirecteur Inholland Rotterdam - en Abigail Norville - directeur human resources, ontwikkeling, communicatie & juridische zaken van de gemeente Rotterdam - hebben afgelopen maandag 16 april een convenant ondertekend. Daarbij is de samenwerking vastgelegd tussen het Domein Business, Finance & Law van Inholland Rotterdam en Juridische diensten (Jd), onderdeel van het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning.

Al geruime tijd verzorgt de gemeente vanuit Juridische diensten gastcolleges en stageplekken voor de opleiding HBO-Rechten. Ook kunnen studenten in groepen aan de slag met echte bezwaarschriften. Daarnaast zorgt Jd er sinds kort voor dat studenten in het kader van de afstudeerrichting 'overheidsjurist' hoorzittingen van de Algemene bezwaarschriftencommissie bij kunnen wonen. De bedoeling van het convenant is om deze samenwerking structureel te maken waarbij ieder jaar een gezamenlijk activiteitenplan wordt opgesteld om te uitwisselingsactiviteiten te borgen.

Abigail Norville benadrukte in een korte toespraak het belang van dergelijke allianties voor de gemeente Rotterdam als werkgever en de stad. Eric Westhoek gaf aan blij te zijn met de kans op praktijkervaring die de studenten hiermee krijgen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.