Delft,
24
februari
2022
|
13:10
Europe/Amsterdam

Save-the-date | symposium Hollandse Hop | maandag 13 juni 2022

email_header hop copy

Op maandag 13 juni 2022 organiseert het lectoraat Green Biotechnology een symposium over Hollandse hop in Naturalis Leiden.

Hop is essentieel voor het brouwen van speciaalbier. Op dit moment komt hop veelal vanuit het buitenland ons land binnen. Onze Nederlandse bierbrouwers zijn afhankelijk van deze hop. Alleen al daarom wil je toch weten hoe we hopplanten op een nieuwe manier kunnen telen op eigen bodem? 

Ben je benieuwd naar de ontwikkeling van een nieuwe Hollandse hop, die geteeld kan worden op eigen bodem? Wat is de genetische samenstelling van historische en huidige hopplanten, die als basis kunnen dienen voor de ontwikkeling van een nieuwe Hollandse hop? Wat heeft dit onderzoek ons geleerd over het belang van het in stand houden van het Nederlandse cultuurlandschap?

Onderzoekers van de onderzoekslijn Green Biotechnology van Hogeschool Inholland en gastsprekers van WUR en Naturalis delen hun belangrijkste methoden en resultaten tijdens het symposium Hollandse Hop.

Benieuwd? Kom dan naar het symposium Hollandse Hop in Naturalis Leiden en noteer deze datum alvast in je agenda: maandag 13 juni 2022.

Meer informatie volgt.