18
oktober
2023
|
10:06
Europe/Amsterdam

Save the date! Lectorale rede dr. Marije Holstege

Donderdag 7 maart 2024 van 13.30 tot 18.00 uur

Revalidatie_De Koogh_06

Op donderdag 7 maart spreekt dr. Marije Holstege, lector Geriatrische revalidatie ingesteld door Omring bij Hogeschool Inholland haar lectorale rede uit bij de Parkschouwburg in Hoorn. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. 

"Alleen door samen te werken komen we verder om de geriatrische revalidatie te optimaliseren en daarmee creëren we een betere toekomst voor de geriatrische revalidant. Zo kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare ouderen de zorg blijven krijgen die ze nodig hebben om weer een volwaardig leven te leiden." dr. Marije Holstege, lector Geriatrische revalidatie

Samenwerken om kwetsbare ouderen duurzaam te laten herstellen 
Het bijzonder lectoraat Geriatrische revalidatie wil de geriatrische revalidatie helpen met optimaliseren en innoveren. Dit doen ze door met alle betrokken partijen in co-creatie te werken aan oplossingen voor de uitdagingen. 

Marije Holstege liggend

Toekomstbestendige geriatrische revalidatie vraagt om innovatieve methoden om de geriatrische revalidatie, geïntegreerd en ondersteund met digital health, interprofessioneel en waar mogelijk thuis te organiseren. Aanvullend onderzoek is nodig om te achterhalen wat echt werkt om de revalidatie en daarmee de uitkomsten voor de revalidant te optimaliseren.  

Lectorale rede: Uitdagingen in de Geriatrische revalidatie, slimmer én samen op weg naar toekomstbestendige zorg 
Donderdagmiddag 7 maart 2024 14.00 -18.00 uur 
Parkschouwburg, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn 

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit: 

  • 13.30 uur Inloop/Ontvangst 
  • 14.00 uur Opening door Gonneke Willemsen (directeur domein Gezondheid, Sport en Welzijn, Hogeschool Inholland) en Corinne Eckes, SO/Kaderarts GRZ en 1e geneeskundige GRZ Omring
  • 14.15 uur Voorprogramma panelgesprek: de geriatrische revalidatie moet slimmer 
  • 15.00 uur Pauze 
  • 15.30 uur Introductie Rede door Gonneke Willemsen en Corinne Eckes 
  • 15.45 uur Lectorale rede dr. Marije Holstege 
  • 16.30 uur Officiële inauguratie door College van Bestuur Hogeschool Inholland en Omring 
  • 16.45-18:00 uur Hapje en drankje tijdens een interactieve markt met kennismaking van projecten/onderzoeken uit het lectoraat zoals: het virtueel museum, mogelijkheden voor thuisrevalidatie, blended toepassing van revalidatieapps en onderzoekend leren.