Rotterdam,
12
oktober
2021
|
16:00
Europe/Amsterdam

Met een nieuwsgierige blik vooruit

Derryl Landveld

Wat jouw doel ook is, je komt er door stappen te zetten. Kleine en grote stappen en soms door een stap terug. Belangrijk is dat je doorstapt. Derryl Landveld is na het behalen van zijn Associate degree Finance & Control verdergegaan met de bachelor aan Inholland Rotterdam. In 2019 studeerde hij af en ging hij aan de slag als assistent controller bij Inholland Rotterdam.

Leren en werken
Uitgestudeerd? Dat is de nieuwsgierige professional nog lang niet. “Mijn ambitie is om het maximale uit mijn studie- en werkcarrière te halen en daar een match tussen te vinden. Ik kom niet voor niets vanuit Suriname naar Nederland,” zegt hij met een glimlach. Derryl is in september begonnen aan zijn premaster Accountancy & Control. “Als de master niet lukt, heb ik het in ieder geval geprobeerd. Het enige wat ik kan doen, is mijn best. Lukt het? Dan heb ik het ook verdiend.”

Opgegroeid in Suriname
Zijn interesse in het financiële beroepenveld werd al aangewakkerd in Suriname, waar Derryl als klein jochie opgroeide. “In Suriname heb ik de mavo afgerond, waarna ik naar de imeao-school (Instituut Middelbaar Economisch Administratief Onderwijs ) ging. In Suriname had ik echter niet zoveel kansen om mij verder te specialiseren in mijn vakgebied.” Daarom besloot Derryl negen jaar geleden om in de voetsporen van zijn vader te treden door ook naar Nederland te verhuizen.

Ik besloot de open avond te bezoeken en voelde een match.

Een nieuwsgierige blik
In Nederland maakte Derryl de stap naar de mbo-opleiding tot bedrijfsadministrateur. Na deze opleiding in 2016 succesvol te hebben afgerond, bracht zijn nieuwsgierigheid hem naar Inholland. “Ik woon op Zuid en fietste regelmatig langs het gebouw. Ik besloot de Open Avond te bezoeken en voelde een match.”

Zijn nieuwsgierige blik werd ook opgemerkt in de klas. “De docenten wisten dat ik iedere les wel een vraag had. Ik bereidde mij altijd goed voor door alvast de lesstof door te nemen. Het leuke was dat er uit de vragen die ik stelde, veelal boeiende en persoonlijke verhalen tevoorschijn kwamen. Door vragen te stellen, kom je tot persoonlijke gesprekken. Het was leuk om te merken dat de docenten heel open zijn, want dat ben ik zelf ook. Je voelt je daardoor thuis op een plek.”

In de schoolbanken vergaar je kennis, maar je leert het pas echt begrijpen in de praktijk.

 

Assistent Controller bij Inholland
Dat Derryl zich thuis voelt bij Inholland is zeker. Zo werkt hij nu als assistent controller bij Inholland. “Ik kijk onder meer naar het financiële plaatje. Hoe staan we er financieel voor? Wat kunnen we verwachten? Is er genoeg budget om het marketingplan uit te voeren? Is het realistisch? En worden de doelstellingen behaald?” Derryl wil de verbinding maken tussen leren en werken. “In de schoolbanken vergaar je kennis, maar je leert het pas echt begrijpen in de praktijk. De 'balanced scorecard' is daar volgens Derryl een mooi voorbeeld van. Dat is een managementsysteem dat de organisatie ondersteunt bij het formuleren van de strategische doelstellingen en het doorvoeren daarvan binnen de organisatie. “Tijdens mijn afstudeerjaar deed ik onderzoek bij een internationaal bedrijf. Ik zag de werking van een balanced scorecard in de praktijk. Het gebruik ervan is erg tijdrovend en niet iets wat je onder de knie krijgt door alleen de boeken te lezen.” Ook op persoonlijk vlak was zijn stageperiode waardevol. “Het was een internationaal bedrijf. De interviews die ik afnam voor mijn onderzoek waren in het Engels. Dat is wennen, omdat je dat niet regelmatig doet tijdens de opleiding.”

De volgende stap
Derryl is nog lang niet uitgeleerd. “Mijn volgende stap is om mij nog verder te verdiepen in vakken als managementcontrol, dashboard en data analyse, zodat ik de kennis direct kan toepassen in de praktijk.” Derryl haalt graag het maximale uit de dingen waarvoor hij een passie heeft. “In Suriname deed ik aan atletiek. Ik ben best fanatiek en won ook bekers. Ik ging altijd voor het maximale en dat doe ik eigenlijk nog steeds.”

Scan in de lift van Inholland Rotterdam de QR-code van een andere schoen en lees nog meer verhalen!