Delft,
19
juli
2019
|
10:45
Europe/Amsterdam

'Shell Eco-marathon was geweldige ervaring!'

Team Apollo Delft deed begin juli mee met de Shell Eco-marathon Europa in Londen. Het team van Inholland Composites doet al jaren mee aan deze marathon, een van de meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. “Een geweldige ervaring!”

De uitdaging tijdens de race is om door middel van technische innovaties zo zuinig en zo ver mogelijk te rijden in een zelfgemaakt voertuig. Op het equivalent van 1 kWh óf 1 liter brandstof. Het huidige record staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug. In totaal deden ruim 140 Europese teams uit 28 landen mee aan de wedstrijd, waarvan acht Nederlandse teams.

Voor het Delftse team liep de marathon niet helemaal volgens de verwachtingen. De pogingen om de Apollo op een mooie race te laten rijden strandden wegens technische problemen, vertelt student Luchtvaarttechnologie Bernard Snaauw in de aftermovie. “We hadden in ieder geval een geweldige week in Engeland en weten nu waar we aan moeten werken. Volgend jaar zijn we er weer bij!”

Studenten werken aan duurzame oplossingen
Het teamTeam Apollo bestaat uit zo’n twintig studenten van de Inholland-opleidingen Aeronautical Engineering, Luchtvaarttechnologie en Precision Engineering in Delft. Zij kiezen ervoor om een deel van hun vrije tijd te besteden aan het verbeteren en testen van Apollo. Ze gebruiken daarvoor het praktijklab Inholland Composites waar ook ander praktijkgericht onderzoek op het gebied van lichtgewicht, duurzame en kostenefficiënte composietmaterialen uitgevoerd wordt. Het project is een mooi voorbeeld van hoe studenten van diverse opleidingen samen werken aan duurzame oplossingen voor de toekomst.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.