Rotterdam,
25
april
2018
|
08:01
Europe/Amsterdam

Sociaal ondernemen met Plint010

Inholland Rotterdam was begin deze maand gastlocatie voor de tweede meeting van het Social Entrepreneurship for Youth in Europe (YSE) Erasmus+ project. Dit initiatief van de Nederlandse Stichting Lava Legota – een warme relatie van kenniswerkplaats Plint010 – heeft als doel om jongeren te stimuleren tot sociaal ondernemerschap. Rotterdamse successen en projecten van (oud)Inholland studenten werden ter inspiratie gepresenteerd voor toekomstige Europese projecten.

Inspirerend Rotterdam
YSE is een samenwerking tussen diverse organisaties uit Spanje, Portugal, Slovenië, Griekenland en Nederland. De deelnemende jongeren uit deze landen presenteerden in groepjes hun businessplannen, waarop zij feedback kregen vanuit Plint010 en docenten. Daarna gaf een alumnus van de opleiding Social Work een presentatie over zijn bedrijf Equi Do, een bureau gespecialiseerd in individuele coaching en teambuilding met hulp van paarden.

Het middagprogramma en de dagen erna waren gevuld met workshops, lezingen en bezoeken aan diverse best practises van sociale ondernemingen in de stad. Het project Rotterdamsche Confituur van Lava Legato stond ook op de planning. In samenwerking met Rotterdamse praktijkscholen biedt het project stageplaatsen aan Europese jongeren zonder baan om ze zo de mogelijkheid te geven om praktijkervaring op te doen.

Daarnaast is er een kijkje genomen bij andere Rotterdamse successen, zoals Granny’s Finest, Heilige Boontjes en Hotspot HutspotHet uiteindelijke doel van het YSE-project is niet alleen de vijf gepresenteerde Europese start-ups in beeld te hebben, maar ook om minimaal honderd ideeën voor sociale ondernemingen voort te brengen vóór de zomer. De afsluitende meeting vindt plaats na de zomer in het Spaanse Sevilla.

Over plint010
Plint010 is dé kenniswerkplaats van Inholland Rotterdam en geeft uiting aan de waarden van de vestiging: verbindend, ondernemend en toegankelijk. De verbinding tussen bedrijven, onderwijs en onderzoek is het doel van alle activiteiten vanuit plint010. Rotterdam is namelijk rijk aan kansen voor studenten die maatschappelijk betrokken zijn en meer willen doen. Plint010 faciliteert hierin door fysieke werkplekken, een uitgebreid netwerk en diverse workshops aan te bieden. Heb jij een idee voor een project of wil je in aanraking komen met het netwerk van plint010? Kom gerust langs of kijk op de website voor meer informatie.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.