Den Haag,
24
november
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Social Work-studenten aan de slag in Leidschendam-Voorburg voor project ‘Sterk voor Noord’

Maandag brachten ruim 150 Social Work-studenten een bezoek aan Leidschendam-Voorburg voor een kijkje in de keuken bij het project ‘Sterk voor Noord’. Met het programma Sterk voor Noord wordt samen met inwoners en partners, die al actief zijn in de wijk, gewerkt aan een kansrijke toekomst voor inwoners van de wijken Prinsenhof Hoog, De Heuvel Noord en Amstelwijk in Leidschendam-Noord. Daarbij ligt de focus op het terugdringen van achterstanden (voor jong en oud), veilig wonen en financiële zelfredzaamheid. Dit vraagt om een langdurige, gezamenlijke inzet van gemeente, bewoners, organisaties, politie en justitie, maatschappelijke partners en zorgpartijen. In de wijken wonen relatief veel kwetsbare gezinnen en is er problematiek rondom afval en taalachterstand. 

Burgemeester Martijn Vroom heette onze studenten welkom in het Raadhuis in Leidschendam waarna zij een introductie kregen over het programma Sterk voor Noord. Na de gezamenlijke start gingen de studenten onder begeleiding van projectleiders en gemeenteambtenaren de wijk in voor een interactieve wandeling. Hier konden zij met eigen ogen zien wat de initiatieven die binnen het programma Sterk voor Noord worden georganiseerd, betekenen voor de inwoners uit deze wijken.  Na de wandeling gingen de studenten in groepjes aan de slag bij diverse partnerorganisaties en werden er plannen gemaakt om de samenwerking met FutureWorks The Hague en Social Work verder vorm te geven. 

“Het was een mooie dag waar de studenten in de praktijk ervaring konden opdoen en enthousiast gemaakt zijn over de banen van de toekomst waarvoor zij worden opgeleid. Er zijn nieuwe ideeën ontstaan voor het intensiveren van de samenwerking en dat is een hele fijne ontwikkeling voor zowel de studenten als voor onze hogeschool”, aldus Debbie Weise, docent Social Work.