Alkmaar,
18
maart
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

Speeddaten to the max tijdens Connect2Business

Zes keer 15 minuten speeddaten dat is waar het om ging bij Connect2Business in Alkmaar. Tijdens het jaarlijkse stage-evenement Connect2Business, 10 maart bij Inholland Alkmaar, maakten 250 Alkmaarse studenten Business Studies, Accountancy en Finance & Control kennis met in totaal 54 bedrijven, op zoek naar de ideale stageplaats. In een ochtend- en middagsessie speeddaten kwamen de bedrijven in contact met onze studenten. 

Jezelf pitchen
“Het is goed georganiseerd, er zijn veel verschillende bedrijven en er is voldoende afwisseling. Alle bedrijven doen op hun eigen manier hun best”, vertelt Ruby Geijssen, tweedejaarsstudent bij de opleiding Accountancy. Isa Lont zit in het tweede jaar van de opleiding Business Studies en vult aan: “Dit is erg leerzaam, ik doe veel ervaring op en je leert jezelf ook pitchen en verkopen bij bedrijven. Tussendoor waren er goede workshops die nuttig zijn voor later bij het vinden van een stage of afstuderen.”

Bedrijven
Emolife Events & Consultancy, CreateHalito! en andere bedrijven uit de regio maakten gebruik van deze kans om zich voor te stellen aan de studenten. Ook aanwezig waren Stadswerk 072, De Hooge Waerder, gemeente Heerhugowaard, Flinders, ABN AMRO, Zorgeloosch, Beuk Accountants, Tata Steel, Breinstein, Roetz-bikes en Alkmaar Marketing. Alle bedrijven grepen de kans op het vinden van goede stagiairs met beide handen aan.

Sparkling People en Alkmaar Marketing
“Hele leuke inspirerende en goede pitches van studenten, ik ben zeer enthousiast. Wat hebben de studenten zich goed ingelezen en we hebben hele leuke gesprekken gehad.” Esmée van Westen van Sparkling People is zeer enthousiast over de deelname als bedrijf aan Connect2Business.

Kim van Weering van Alkmaar Marketing vertelt over hun eerste ervaring met Connect2Business: “Voor Alkmaar Marketing was het de eerste keer dat we aanwezig waren op de stagemarkt, en zeker niet de laatste! De markt was strak georganiseerd en goed geregeld. Met tientallen cv’s op zak, verwachten we dat hier ongetwijfeld vruchtbare matches uit gaan komen.”

Speeddaten
“Het stage-event Connect2Business is speeddaten to the max en levert zowel voor de student als voor de bedrijven veel op”, vertelt Eva Pennings, organisator van het evenement en docent bij het domein Business, Finance & Law in Alkmaar. Eva heeft de organisatie samen met mededocent Stephanie over de Linden opgezet. Stephanie voegt toe: “Wie had kunnen bedenken dat er nog meer bedrijven dan voorgaande jaren zouden zijn die tot een goede match komen met onze studenten.”

Stories
Business Studies-studente Bente Schaaf had de presentatie van het event in handen. Tussendoor kon je haar terugzien in de vlogs voor Instagram Stories die tijdens Connect2Business zijn gemaakt. Bente vertelt over de opzet van het stage-event dat je zes keer gaat speeddaten voor de juiste stage, dat er diverse activiteiten zijn om studenten te helpen zoals een fotograaf die een nieuwe profielfoto van je maakt, dat je zes keer 15 minuten in gesprek bent om een duidelijk beeld te krijgen van het bedrijf en wat je kunt verwachten tijdens je stage, Bente gaf ook een tip: “Klinkt cliché, maar wees jezelf tijdens de speeddates!”, ook kreeg je tips van de fotograaf om authentiek op de foto te gaan, alleen op de foto en vooral in de camera te kijken en wat was er voor lekkers te halen bij Looping Good?

Foodtrucks & Internationaal
Dit jaar waren ook de foodtrucks waaronder Wrap ‘n’ Rolling, Mr. Fresco en Looping Good er weer bij. Bij Looping Good kon je heerlijk 'smash ’n roll ice-cream' halen. Tevens was er een internationale hoek ingericht waar studenten in gesprek konden gaan met bedrijven die buitenlandse stages aanbieden.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.