Haarlem,
19
november
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Opleiding Sportkunde positief geaccrediteerd door BLCN

Sportkundigen Inholland automatisch geregistreerd als leefstijlcoach

De opleiding Sportkunde van Inholland is begin november positief geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). “Dat is goed nieuws voor onze afgestudeerde Sportkundigen! We zijn hiermee landelijk de eerste bacheloropleiding waar de studenten na vier jaar automatisch geregistreerd kunnen worden als leefstijlcoach bij BLCN”, vertelt Ans Konijn, teamleider Sportkunde, trots.

De behoefte aan leefstijlcoaches in Nederland wordt steeds groter. Er is steeds meer aandacht voor preventie en leefstijl. Overgewicht of de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de coronapandemie zijn voorbeelden van problemen waar mensen de nodige hulp bij kunnen gebruiken. Een leefstijlcoach heeft verstand van leefstijl én coaching. Hij betrekt in de begeleiding zowel voeding, beweging, slaap als ontspanning, en helpt zo om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven. “We zien de accreditatie als een extra service naar onze studenten”, vervolgt Ans. “Als geregistreerd leefstijlcoach mogen zij de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) uitvoeren; een interventie die gericht is op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Deze GLI is per 1 januari 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering en wordt volledig vergoed. Als geregistreerd coach mag je deze interventie uitvoeren en declareren bij de zorgverzekeraar.”

Slaapmodule
De (toekomstige) sportkundigen van Inholland worden breed opgeleid. Dat vond BLCN, na een uitgebreide accreditatie, ook. “Deze opleiding is excellent als het gaat om kennis en kunde over bewegen en sport. Gedurende de hele opleiding wordt op diverse manieren aandacht besteed aan het ontwikkelen van coachingsvaardigheden. Gesprekstechnieken worden aangeleerd en geoefend. De beroepsvereniging miste slechts één module: Slaap. Deze hebben we vervolgens aan het curriculum van de opleiding toegevoegd. Daarmee kunnen onze eerste- en tweedejaarsstudenten en toekomstige studenten na vier jaar studie automatisch geregistreerd worden als leefstijlcoach bij de beroepsvereniging.” Hoe zit dat dan met de studenten die momenteel in de laatste twee jaar van de opleiding zitten? “Ook daar hebben we een oplossing voor bedacht. We bieden vanaf januari online de module Slaap aan. Deze is kosteloos te volgen door onze derde- en vierdejaarsstudenten maar ook door de studenten die de afgelopen twee jaar bij ons zijn afgestudeerd.”

Reacties 1 - 10 (10)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Denyse
26
January
2021
Inmiddels is er een rechtstreekse link om je aan te melden voor de slaapmodule: https://www.inholland.nl/academy/opleidingen/zorg-en-welzijn/zorg-en-samenleving/inschrijven-module-slapen-voor-alumni-hbo-sportkunde/
Joy Beekelaar
15
December
2020
Ik ga mij aanmelden voor de module! Zijn studenten die de afgelopen twee jaar zijn afgestudeerd automatisch geregisteerd binnen de BLCN of moeten we ons zelf nog ergens registreren?
Ans Konijn
16
December
2020
Beste Joy,

Als je de module hebt afgerond kun je dat certificaat samen met je diploma (mits je niet langer dan 2 jaar geleden bent afgestudeerd)doorgeven aan de BLCN. Je betaalt dan wel iets van lidmaatschapskosten, zoals gebruikelijk bij iedere beroepsvereniging.
Succes, Ans Konijn
Kim
08
December
2020
Beste docenten van Sportkunde,

Wat een geweldig nieuws, ik heb mij aangemeld via het toetsingsbureau. Tot in januari 2021!

Groetjes,
Kim Stuffers
Daan Stet
16
December
2020
Dank voor je reactie! Mocht je nog vragen hebben stuur dan een mailtje naar toetsbureau.sportkunde@inholland.nl
Marc Laan
30
November
2020
Beste Ans,

Wat goed nieuws. Geldt dit ook voor afgestudeerden langer dan 2 jaar geleden. Zijn die automatisch ook leefstijl coach zo ner
Daan Stet
16
December
2020
Dag Marc, dank nog voor je reactie. Ik weet niet of je inmiddels antwoord hebt op je vraag, maar je kunt met je vragen terecht bij toetsbureau.sportkunde@inholland.nl
Falco de Groot
27
November
2020
Beste, heeft u informatie voor mij over de online module Slaap die vanaf januari 2021 wordt aangeboden? Hoeveel tijd kost het? De module is kosteloos te volgen? Ik ben dit jaar bij Sportkunde Inholland afgestudeerd. Met sportieve groet, Falco de Groot
Daan Stet
30
November
2020
Beste Falco,

Stuur even een bericht naar toetsbureau.sportkunde@inholland.nl
Dan kom je op een lijst en ontvang je verdere informatie.

Groet, Daan Stet
Shireen Lieuw
26
November
2020
Beste Lezer,

Ik ben geïnteresseerd in de module 'Slaap' en zou mij hier graag voor willen aanmelden. Tevens vraag ik mij af hoe het precies zit met het registreren als leefstijlcoach.

Sportieve groet,

Shireen
Annabelle de Wit
21
November
2020
Beste,
Graag wil ik mij hiervoor aanmelden.

Mvg,
Annabelle de Wit.
Ans Konijn
23
November
2020
Beste Annabelle,

Stuur even een bericht naar toetsbureau.sportkunde@inholland.nl
Dan kom je op een lijst en ontvang je verdere informatie.

Met sportieve groet,
Ans Konijn
Demi Ameerun
21
November
2020
Goedemorgen Ans,

Ik zou mij heel graag aanmelden voor de module “slaap”, zodat ik een extra titel heb en ook meteen geregistreerd kan worden als leefstijlcoach. In 2019 ben ik afgestudeerd als leefstijl professional dus ik vroeg me af of het mogelijk is deze module alsnog te kunnen doen en hoe dit zou werken.

Alvast bedankt voor uw hulp en vriendelijke groetjes,

Demi Ameerun
Ans Konijn
23
November
2020
Beste Demi,

Stuur even een berichtje naar toetsbureau.sportkunde@inholland.nl
Dan kom je op een lijst en ontvang je verdere informatie.

met sportieve groet,
Ans Konijn
Johnny van Heusden
20
November
2020
Zeer zeker geïnteresseerd, ik doe hier graag aan mee.
Chesley ten Oever
19
November
2020
Wel leuk om te lezen! Is er ook een oplossing voor oud Sport en Bewegen studenten? (2015 afgestudeerd) Groetjes
Ans Konijn
19
November
2020
Beste Chelsey,
Ons nieuwe curriculum is geaccrediteerd door de BLCN. Dat geldt voor de studenten die de afgelopen 2 jaar bij ons zijn afgestudeerd. Voor alumni van eerdere jaren geldt het individuele accreditatietraject dat je bij de BLCN kunt volgen. Dat geldt dus in dit geval ook voor jou.
Heel veel succes,
Ans Konijn, teamleider Sportkunde