Amsterdam,
12
mei
2021
|
10:53
Europe/Amsterdam

Stagediscriminatie? Hoeft niet! - Onderzoekspresentatie op 18 mei

banner-stagediscriminatie

Komende dinsdag presenteren lectoren Machteld de Jong en Joke Hermes trots het onderzoek dat vanuit hun onderzoekslijnen Diversiteitsvraagstukken en Inclusion and the Creative Industries is verricht naar stagediscriminatie.

Studentinterviewers en onderzoekers hebben samen 60 ervaringsdeskundige studenten geïnterviewd over hun ervaring van uitsluiting: geen antwoord krijgen op je sollicitatiebrief omdat je naam niet heel Nederlands klinkt, sollicitatiegesprekken waarin je gevraagd wordt hoe goed je Nederlands is omdat je een mens van kleur bent.

Analyse van de interviews leverde tips op en hoop! Samen kunnen studenten, het werkveld en docenten stagediscriminatie te lijf. Kijk naar en praat mee op dinsdag 18 mei van 14.00 tot 16.00 uur in de livecast vanuit Pakhuis de Zwijger als de website Stagediscriminatie? Hoeft niet! ten doop wordt gehouden met een inspirerend programma. Trouw journalist Henk Steenhuis modereert het gesprek met studentonderzoekers en betrokkenen bij de documentaire 'Liever Fleur dan Fatima' (SkyhighTV, te zien media medio mei), er is muziek, een quiz en deskundigen uit het werkveld worden ondervraagd door actrice en comedian Soundos el Ahmadi die ook 'Liever Fleur dan Fatima'  presenteert.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Noor Mohamed.