Den Haag,
09
november
2017
|
11:32
Europe/Amsterdam

Start mbo-studenten Keuzedeel Voorbereiding hbo in Den Haag

Twee groepen studenten van ROC Mondriaan werden woensdag 8 november voor het eerst ontvangen bij  Inholland Den Haag voor het Keuzedeel Voorbereiding hbo. De komende weken ervaren de mbo-studenten hoe het is om op het hbo te studeren om zo een goede keuze te maken voor doorstroom en een vliegende start te maken in het hbo

10-weken programma
De studenten van de mbo-opleiding bedrijfsadministratie van twee locaties van ROC Mondriaan zijn afgelopen periode binnen het Keuzedeel gestart om zich te oriënteren op hbo-opleidingen en hbo-beroepen. Deze periode volgen zij een 10-weken programma, waarbij ze in groepjes werken aan een casus en om de week les hebben op het mbo en het hbo. Mbo-studenten Ozan (20 jaar), Haitam (18 jaar) en Mohammed (18 jaar) volgen het programma.

Mbo-studenten Ozan, Haitam en Mohammed
De lessen waren leerzaam en de docent bracht zijn verhaal enthousiast! Wel was de docent lang aan het woord, in het mbo krijgen we echt korter uitleg.
Mbo-studenten Ozan, Haitam en Mohammed

Les van hbo-docenten
Op het hbo krijgen de mbo'ers les van hbo-docenten in vakken als marketing, recht, bedrijfseconomie en onderzoeksvaardigheden. Ze leren werken met Blackboard en de digitale bibliotheek en werken aan verschillende hbo-studievaardigheden. Docenten van de opleidingen Business Studies, Communicatie, Media & Entertainment Management en Sociaal Juridische Dienstverlening verzorgen de lessen bij Inholland.
Hbo-docenten Maarten Bel en Michael Renssen

Hbo-docent Maarten Bel: “Je merkt wel dat het een ander niveau is, vooral een andere spanningsboog, ze zijn wat drukker, iets brutaler. Maar die energie kun je in mijn vak creativiteitstechnieken ook juist heel goed gebruiken. Ze zijn creatiever dan hbo’ers.”

Begeleiding mbo-studenten
De mbo-docenten die de mbo-bijeenkomsten verzorgen, zijn ook bij de hbo-bijeenkomsten aanwezig. Zo kunnen ze de informatie die daar aan bod komt, goed meenemen tijdens de lessen op het mbo en de studenten begeleiden bij de casus. Mbo-docente Debby Lotulung was met haar groep aanwezig bij het college Onderzoeksvaardigheden: “Ik vond het interessant. Tot de pauze ging het heel goed, daarna was de concentratie van de studenten wat minder. Ik heb me als docent een beetje afzijdig gehouden, maar neem deze informatie mee gedurende het project. Zo zal ik erop toezien dat ze de APA-richtlijnen in hun adviesrapport goed hanteren.”

Samenwerking hbo-mbo
Het gezamenlijke 10-weken programma is tot stand gekomen in een samenwerking van vijf hogescholen en de twee grote roc’s in de regio Haaglanden–Rijnstreek. Dit jaar volgen ongeveer 500 mbo-studenten vanuit verschillende economische opleidingen het programma. In 2018-2019 loopt dit op tot ongeveer 1000 studenten. Ook in periode 3 ontvangt Inholland Den Haag weer twee groepen. Op 17 januari 2018 is de slotbijeenkomst van periode 2 en presenteren de studenten hun advies en wordt het programma feestelijk afgesloten.

Voor meer informatie over het Keuzedeel voorbereiding hbo en het 10-weken programma, kun je contact opnemen met Tjitske Lovert, relatiebeheerder mbo: tjitske.lovert@inholland.nl, 06-11449920.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Thea Couperus
09
April
2018
Beste Tjitske,

Komend schooljaar start de opleiding " Toerisme' bij MBO Rijnland ook met het keuzedeel Voorbereiding HBO. Is er een mogelijkheid voor deze groep studenten om aan te sluiten bij een reed ontwikkeld programma?

Met vriendelijke groet,
Thea Couperus