Haarlem,
29
januari
2019
|
10:16
Europe/Amsterdam

Stem op expositie (In)hollandse Nieuwe 2019 in Haarlem

Eerstejaars Bouwkunde en Bouwmanagement & Vastgoed (RO) exposeren bouwprojecten

Van maandag 28 januari tot en met donderdag 31 januari vindt er een expositie plaats van bouwprojecten van eerstejaarsstudenten Bouwkunde en Bouwmanagement & Vastgoed (RO) bij Inholland Haarlem. Ze hebben inspirerende maquettes, billboards en ontwerptekeningen ontwikkeld voor de uitreiking van de (In)hollandse Nieuwe 2019. Naast de prijs voor het beste project reiken we dit jaar ook weer een publieksprijs uit. Alle studenten en medewerkers van Inholland Haarlem kunnen één stem uitbrengen op het beste ontwerp.

Opdrachten
De Bouwkunde-studenten kregen de opdracht om per projectgroep een vrijstaande woning aan het water gelegen te ontwerpen voor een architectenbureau. Het juniorontwerpteam wordt vanuit het architectenbureau ondersteund door een procesdeskundige (coach) en een productdeskundige (bouwtechnisch deskundige). De Bouwmanagement-studenten hebben de opdracht gekregen om een geschikte locatie te vinden en te analyseren voor het realiseren van 50 tot 80 woningen. Ze hebben dit uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan, een rapportage en stedenbouwkundige maquettes.

Het doel van de projectuitwerking is dat studenten intensief kennismaken met aspecten die van belang zijn voor de ontwerpfase van de projectontwikkeling. Bovendien kunnen studenten hun opgedane theoretische kennis toetsen aan de praktijk. Dan gaat het om zaken als wet- en regelgeving, stedenbouwkundige invulling en kennis over infrastructuur.

Stemmen!
Je kunt tot en met donderdag 31 januari stemmen in Haarlem in de hal van de H-toren op de projecten van de Bouwkundestudenten en in H0-24 voor de projecten van de studenten van Bouwmanagement & Vastgoed (RO).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.