Den Haag,
29
september
2020
|
13:48
Europe/Amsterdam

Strengere coronamaatregelen ook voor Inholland - Onderwijs gaat gewoon door

stock-photo-washing-hands-rubbing-with-soap-man-for-corona-virus-prevention-hygiene-to-stop-spreading-1661809672.jpg

Om de exponentiële groei van het aantal coronabesmettingen in te dammen en een nieuwe lockdown te voorkomen kondigde het kabinet gisteren nieuwe en hardere coronamaatregelen aan. Dit betekent voor iedereen dat we nog meer alert moeten zijn om de geldende regels in acht te nemen om het besmettingsgevaar te beperken.

Volgens de huidige maatregelen blijft de situatie voor onze onderwijsactiviteiten ongewijzigd: het onderwijs gaat door zoals gepland. Kom alleen naar de hogeschool voor ingeroosterde onderwijsactiviteiten, de reis die je hiervoor moet maken valt onder noodzakelijk reizen en is daarmee toegestaan.

Thuiswerken en -studeren is nog steeds de norm en gezien de situatie nu extra relevant. We doen daarom een beroep op iedereen om vergaderingen, teambijeenkomsten en andere soortgelijke activiteiten online te organiseren. Verder begrijpen we heel goed dat het veel van jullie vraagt om de komende periode toch thuis te moeten werken. We bekijken ook hoe we jullie daar (beter) in kunnen faciliteren en komen daar binnenkort bij je op terug.

De volgende richtlijnen gelden:

  • Werk en studeer thuis.
  • Toch op locatie? Volg in de gebouwen de aanwijzingen op om veilig en gezond te bewegen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Blijf altijd thuis met klachten.
  • In het geval van een besmetting, meld dit bij je opleiding of bij je leidinggevende.

Mondkapjes
We begrijpen dat er bij jullie mogelijk vragen zijn over het wel of niet gebruiken van mondkapjes. 
We volgen op dit onderwerp de richtlijnen van het RIVM, de overheid en de veiligheidsregio’s. We komen op korte termijn nog bij jullie terug op het vraagstuk over het wel of niet dragen van mondkapjes in het onderwijs.

We blijven er alles aan doen om een prettige en veilige omgeving met elkaar te creëren en vragen iedereen om daaraan bij te dragen. Help elkaar ook de richtlijnen in acht te nemen en spreek elkaar daarop aan. Uiteraard worden ook de studenten geïnformeerd.

Ga voor meer informatie naar Weten & Regelen op Iris.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.