Alkmaar,
29
januari
2020
|
11:19
Europe/Amsterdam

Strijden om het beste ondernemingsplan

Spannend Ondernemen van start bij Inholland Alkmaar

Het startsein klinkt binnenkort weer voor het onderwijsproject Spannend Ondernemen bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Leerlingen gaan vanaf dinsdag 4, woensdag 5 en dinsdag 11 februari aan de slag om het beste ondernemingsplan op te stellen, waarbij ze begeleiding krijgen van Alkmaarse hbo'ers. Tijdens de drie kick off-dagen krijgen 300 havisten van acht middelbare scholen een programma aangeboden om een goede start te maken met het bedenken van een innovatief product of dienst waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. We wensen alle scholieren veel plezier en inspiratie voor mooie ondernemingsplannen!

Kick-off en prijzen
Tijdens de kick-off krijgen scholieren begeleiding van tweedejaarsstudenten van de opleidingen Business Studies, Accountancy en Finance & Control. Na een workshop creativiteit en het volgen van een digitaal stappenplan presenteren de havisten de basis van hun idee. De scholierenteams gaan vervolgens op hun eigen school aan de slag om hun ideeën verder uit te werken. Uiteindelijk draait het erom wie het beste product of dienst heeft bedacht en wie daar het beste plan voor heeft geschreven. Wie gaat er met de eerste prijs van 250 euro vandoor? Dit wordt beslist door de vakjury tijdens de finaledagen woensdag 15 en donderdag 16 april. De Rabobank, sponsor van Spannend Ondernemen, reikt op haar beurt een extra Duurzaamheidsprijs uit.

Samenwerking
Spannend Ondernemen is een samenwerkingsproject van Hogeschool Inholland Alkmaar met OSG Willem Blaeu, het Petrus Canisius College, het Stedelijk Dalton College uit Alkmaar, het Regius College uit Schagen, de RSG uit Enkhuizen, Oscar Romeo / Tabor College uit Hoorn, Berger Scholen gemeenschap uit Bergen en de RSG Wiringherlant uit Wieringerwerf.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Janssen
31
January
2020
Top.
Ga zo door.