Amsterdam,
07
oktober
2020
|
09:17
Europe/Amsterdam

Student flexibele deeltijd Nicky van den Bosch: 'Deze studie is echt een investering in jezelf!'

Afstuderen naast je werk op de IC, tijdens de coronaperiode, Nicky deed het

NickyvdBosch_diploma

Werkzaam op de IC neonatologie van het Amsterdam UMC locatie VUmc, ontving Nicky van den Bosch maandag haar welverdiende diploma voor het flexibele deeltijdtraject Verpleegkunde dat ze bij Inholland volgde. Nicky was blij met de uitreiking, ook te volgen via een livestream. “Ik vond het super dat Inholland iets georganiseerd had, dat ik persoonlijk werd toegesproken door mijn coach en dat mijn familie en vrienden toch op afstand konden meekijken.”

Nicky (33 jaar) werkt sinds vier jaar op de IC neonatologie, een onderdeel van de afdeling kindergeneeskunde. Samen met haar collega’s biedt ze intensieve zorg aan de allerkleinste en meest kwetsbare patiëntjes. Nicky vindt het een heftige, maar vooral een mooie afdeling: “Je staat aan het kwetsbare begin van het leven en je kunt zoveel betekenen voor het kind, en ook voor de ouders”. Dat ze later iets met kinderen wilde doen, was al vrij snel duidelijk: “Ik vind kinderen heel magisch, ze kunnen van het ene op het andere moment heel ziek zijn, maar ook in één keer weer met een tractor door de gang willen rijden.” Nicky is trots op haar werk: “Ik vind de zorg die je kunt leveren heel waardevol. Al is het soms ook erg heftig. Je weet niet altijd hoe het afloopt. Niet elk kindje overleeft het, dat maakt het soms heel moeilijk. Het mooie aan het beroep is dat ik het echt met heel veel liefde doe.”

Het mooie aan het beroep verpleegkundige is dat ik het echt met heel veel liefde doe.

Investeren in jezelf
Om in zichzelf te investeren en zichzelf te verrijken begon Nicky vorig jaar september met de flexibele deeltijdopleiding Verpleegkunde, die destijds door haar werkgever kosteloos werd aangeboden. Ze begon met haar traject naast haar werk op de IC. Ook was ze nog aan het trainen voor de New York Marathon. Dat weerhield haar echter niet om met de opleiding te beginnen.

“Ik dacht, dit is mijn kans, ik ga dit met beide handen aangrijpen.” Omdat ze al twee specialistische vooropleidingen had gedaan, had Nicky al bedacht om de opleiding veel sneller te doen dan de 2,5 jaar die ervoor staat. Ze zette haar schouders eronder en maakte een planning om de studie af te ronden in anderhalf jaar tijd. En toen kwam corona…

Buffelen in coronatijd
Opeens had Nicky extra vrije tijd omdat alle sociale activiteiten wegvielen. Die tijd wilde zij graag nuttig besteden, ze ging volop aan de bak met haar studie en het lukte haar zelfs om het traject in één jaar te voltooien. “Het was wel veel bij elkaar; werk, de lockdown en een studie. Als ik weer eens een heel weekend achter de laptop had gezeten dacht ik weleens: is het nou een keer klaar? Komt er ooit wel een einde aan…? Dat het me in een jaar zou lukken, dat had ik nooit verwacht!” Nicky heeft tijdens haar studie er bewust voor gekozen om haar verslagen van toepassing te maken op haar werk: “Ik heb onderzoeken gedaan die ik inmiddels echt geïmplementeerd heb, dus ik heb door mijn studie ook de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren. Maar ik moet zeggen: naast een intensieve baan op de IC ook nog een studie doen? Dat blijft pittig. Maar ik heb ook geleerd dat je met discipline en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen.”

Het was wel veel bij elkaar. Werk, een lockdown en een studie. Ik dacht: is het nou een keer klaar? Komt er ooit wel een einde aan…? Dat het me in één jaar zou lukken, dat had ik nooit verwacht!

Online lessen goed geregeld
Afstuderen in coronatijd was niet altijd makkelijk. Nicky miste vooral het fysieke contact met haar klas, en net even dat extra beetje support. Al zag ze in dat het voor de docenten ook niet makkelijk was: “De online lessen door Inholland waren direct heel goed geregeld. Vrij snel nadat het collegegebouw dicht ging, waren de lessen digitaal al helemaal opgezet. Dat vond ik echt heel knap! We hebben er met z’n allen echt het beste van gemaakt!”

Nicky spoort inmiddels ook collega’s aan om de deeltijdstudie te volgen. “Er wordt tegenwoordig toch steeds vaker geëist dat je een hbo-v-diploma op zak hebt. Dit traject is echt een investering in jezelf, en kan deuren voor je openen."

Of Nicky nu is uitgeleerd? “Nee. Ik ben altijd een persoon die na elke opleiding zegt: voorlopig even niks meer… Binnen één of twee jaar gaat het dan toch weer kriebelen. Dus die master gaat er ook ooit nog wel komen. En laten we hopen dat als de hele coronaperiode is afgelopen, we alsnog een feestje kunnen vieren om te toasten op het diploma!”

Naast Nicky zijn er nog zeven andere verpleegkundigen gediplomeerd voor de deeltijdopleiding die in september 2018 is gestart, van de locaties Alkmaar en Amsterdam. "We zijn erg trots op al onze studenten!", laat verpleegkundedocent Corrie Graafland in een reactie weten. 

Werk je als (leerling)verpleegkundige en wil je je graag verder ontwikkelen? Misschien is de (flexibele) deeltijdopleiding Verpleegkunde ook iets voor jou! Ook is deze deeltijdopleiding gericht op zij-instromers, al is dan wel een werkplek in de zorg vereist. Meer informatie vind je op onze website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.