Amsterdam/Rotterdam,
12
september
2019
|
09:29
Europe/Amsterdam

Student HBO-Rechten genomineerd voor ECHO award 2019

Student HBO Rechten Bilal Saidi - Inholland Rotterdam

“Een verschil maken op het gebied van diversiteit en inclusie”, is één van de belangrijkste drijfveren van Bilal Saidi. De student HBO-Rechten van Inholland Rotterdam is één van de veertien genomineerden voor de ECHO award 2019. Deze prijs wordt uitgeloofd aan excellente studenten met een niet-westerse achtergrond die zich inzetten voor de maatschappij. De uitreiking vindt plaats op donderdag 26 september in Amsterdam.

Bilal Saidi is lid van de Hogeschool Medezeggenschapsraad van Inholland en streeft daarmee naar het verbeteren van de posities van studenten en het personeel. Daarnaast is Bilal politiek ambtsdrager in Rotterdam voor de wijkraad van Hillesluis, waarin hij de bewoners vertegenwoordigt van Hillesluis op decentraal niveau. Ook voert Bilal onderzoek uit naar de toegankelijkheid van het recht voor minderdraagkrachtigen in Hillesluis. “Een terugkerend element in Bilal’s bezigheden is de positie van andere te willen verbeteren vanuit eigen inbreng”, zo staat op de website van het Expertise Centrum Diversiteitsbeleid, initiatiefnemer van de ECHO award.

‘Een mooie bekroning’
”Het winnen van de ECHO Award zou ik als een mooie bekroning zien voor de activiteiten waar ik mij voor heb ingezet”, aldus Bilal. “De waarheid gebiedt mij te zeggen dat de nominatie al veel heeft betekend voor de manier waarop ik kijk naar de dingen die ik doe. Voor mij was het altijd standaard en ik had er geen omkijken naar, maar door de nominatie ben ik meer bewust geworden van de rol die ik vervul. Ik zou het een eer vinden om de ECHO Award te mogen winnen.”

De winnaars van de ECHO award – er zijn verschillende categorieën, waaronder hbo en wo – worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan de University of California Los Angeles in de VS. Bilal: “Ik zou de prijs graag willen winnen om het gesprek over diversiteit en inclusie te kunnen voeren op een internationaal podium. Door kennisdeling kunnen de mooiste ideeën ontstaan. De uitkomsten van de Summercourse kan ik gebruiken in mijn werk voor de medezeggenschapsraad. Zo kan ik het gesprek aangaan met het College van Bestuur van Inholland, om eventuele projecten te starten om diversiteit en inclusie in het onderwijs te bevorderen.”

De nominatie kwam als een verrassing voor Bilal. Het geeft hem extra kracht om door te gaan met zijn activiteiten. “Door de nominatie ben ik tot het besef gekomen dat ik mij op een goede manier inzet voor anderen. Ik ben mij er van bewust geworden dat ik in sommige gevallen het verschil kan maken. Of in elk geval invloed kan uitoefenen op situaties die anderen op een andere manier zouden belichten.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.