Rotterdam,
12
oktober
2016
|
11:00
Europe/Amsterdam

Student in beeld: de wereld bekijken met een veiligheidsbril

Trots op: Lindsey Versluis, student Integrale Veiligheid

Spanning, risico’s en ongelukken wekken mijn interesse”, zegt Lindsey Versluis over haar keuze voor de opleiding Integrale Veiligheid. “Ik wil altijd weten wat er gebeurd is en waarom. De student van Inholland Rotterdam vertelt over de veiligheidsanalyses die zij gedaan heeft, zelfs tijdens haar vakantie.

Lindsey heeft in haar eerste studiejaar tijdens haar vakantie in Turkije alle aspecten met betrekking tot veiligheid geanalyseerd. Vanaf het moment dat zij vertrok op Schiphol, in het hotel waar zij verbleef, totdat zij weer veilig thuis was. “Het is heel interessant om met een veiligheidsbril naar dit traject te kijken. Je gaat echt heel anders op vakantie als je moet letten op de veiligheid én onveiligheid.”

Risico’s
“Ik heb voornamelijk gekeken naar waar de risico’s zich bevinden, hoe hiermee omgegaan wordt en wat er gedaan wordt om die risico’s te beperken. De manager van het hotel stond erg open voor mijn analyse. Zij lieten mij daar ook foto’s maken van de beveiligingsruimte, wat op het vliegveld in Turkije bijvoorbeeld niet toegestaan was. Logisch ook, want als het openbaar is hoe de beveiliging is kan iedereen daar op inspelen en manieren bedenken om het te omzeilen.”

Van het analyseren van de veiligheidscontroles op de vliegvelden en in het vliegtuig tot het meelopen met de ‘lifeguards’ en het animatieteam van het hotel. Lindsey: “Alles waar veiligheid ook maar een klein beetje om de hoek komt kijken heb ik meegenomen in de analyse. Ik heb zelfs gelet op de controle van de auto’s die het terrein van het hotel oprijden en of de bandjes van de bezoekers gecheckt werden.”

Anders kijken naar de wereld
Evelien van Lenthe, docent Integrale Veiligheid, benadrukt hoe bijzonder het is dat een eerstejaarsstudent op vakantie gaat en dan de theorie van haar opleiding in de praktijk brengt. “Na een half jaar studie is Lindsey zodanig getriggerd dat zij die kennis toetst op haar vakantiebestemming. In een korte tijd kijkt zij anders naar de wereld en is zij bezig met veiligheidsbewustzijn, dat is heel bijzonder! Normaal sta je helemaal niet stil bij veiligheid op vakantie, je gaat ervan uit dat alles goed geregeld is.”

Gevaarlijke situaties tegen gaan
Lindsey heeft niet alleen tijdens haar vakantie een veiligheidsanalyse gedaan, ook bij de politie Nissewaard (Spijkenisse) liep zij mee. “Ik mocht met agenten op de bus mee die surveilleren en op meldingen af gaan. Dat is echt spannend, helemaal als je ook een verklaring moet tekenen voor deelname op eigen risico. Dan komt het gevaar wel dichtbij, maar het is mooi dat je een bijdrage kunt leveren aan het voorkomen van gevaarlijke situaties. Iedereen moet altijd voor zijn eigen veiligheid gaan, dat is je eigen verantwoordelijkheid.”

Studenten van Inholland zijn ondernemend, ambitieus en innovatief. Zij laten dit zien door de vele projecten die zij doen, vaak in opdracht van het werkveld en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Om te laten zien hoe trots we zijn op onze studenten zijn we de campagne Student in Beeld begonnen om onze studenten in beeld te brengen. Om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Ken jij studenten met bijzondere projecten of die een belangrijke prijs hebben gewonnen. Studenten waar we trots op kunnen zijn en die met Student in Beeld extra aandacht verdienen? Mail dan naar communicatie@inholland.nl. 

www.inholland.nl/studentinbeeld

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.