Haarlem,
29
juni
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Student in Beeld: meebouwen aan de Formule 1

Lisa Veltman, student Luchtvaarttechnologie

“Ik ben weer een stap dichter bij een toekomst in de Formule 1”, zegt Lisa Veltman over de ambities om haar droom te verwezenlijken. De student Luchtvaarttechnologie van Inholland Delft heeft na een strenge selectieprocedure de VSBfonds beurs ontvangen. Hiermee kan zij de unieke master in Europa ‘Composite Materials’ volgen, een perfecte basis voor een baan in de racewereld.

Lisa vertelt dat zij al vanaf jongs af aan droomde over werken bij de Formule 1. “Welk vakgebied ik wilde doen wist ik nog niet, maar tijdens mijn opleiding kwam ik daar snel achter. Composieten vind ik helemaal geweldig en in de Formule 1 wordt tegenwoordig bijna alleen maar met composieten gewerkt. Ik zou daar helemaal op mijn plek zitten. Alles wat sneller gaat dan lopen vind ik boeiend.”

Onderscheiden in de racewereld
De luchtvaartstudent kiest heel bewust voor de master ‘Composite Materials’ aan de Lulea University of Technology in Zweden. “Dit is de enige master die zo specifiek gericht is op composieten en ook veel contacten met het bedrijfsleven heeft. Bijzonder is ook dat er maar vijf studenten toegelaten worden tot deze opleiding, dus is het bijna privéles. Ik was één van de toegelaten studenten, al voordat ik afgestudeerd was.”

Passievolle plannen
Simon Palser, voorzitter van de jury van Inholland voor de VSBfonds beurs, legt uit dat Lisa met volle overgave voor haar toekomstplannen gaat. “Lisa liet alle kwaliteiten zien die je wilt zien bij een aanvraag voor de beurs. Ze is erg gemotiveerd, wil zichzelf verder ontwikkelen en is bereid om haar ervaringen met anderen te delen. Lisa is ambitieus en wil persoonlijke grenzen en professionele mogelijkheden opzoeken. Tijdens haar presentatie voor de jury toonde Lisa een echte passie voor haar vak. Haar speciale energie en enthousiasme toonden aan dat zij heel geschikt is voor de Formule 1!”

Formule 1-wagens verbeteren
Lisa wil graag werken als structural engineer, gespecialiseerd in composieten om de Formule 1-wagens te verbeteren. “Dan bereken ik hoeveel materialen én welke materialen er nodig zijn voor de wagens om de belastingen aan te kunnen. Met als doel om zo licht mogelijk te ontwerpen, maar het mag natuurlijk niet kapot gaan. Deze manier, op het randje, ontwerpen is de kick van het vak. Dan gaan ze het snelst.”

Snelle ontwikkeling
“Ook de luchtvaart vind ik heel gaaf, maar de ontwikkeling gaat voor mij te langzaam. Bij de JSF-straaljager, het nieuwe gevechtsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, zijn ze bijvoorbeeld twintig jaar bezig geweest om van het idee tot het uiteindelijke product te komen. Terwijl er in de Formule 1 vandaag iets bedacht kan worden en het er, bij wijze van spreken, morgen op zit. Ik wil niet tegengehouden worden, als het mogelijk is dan moeten we het gewoon doen.”

VSBfonds beurs
Met een VSBfonds beurs kun je na afronding van je opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het buitenland verder studeren of onderzoek doen. Een onderdeel van de procedure voor de VSBfonds beurs is een motivatiebrief en een gesprek met de selectiecommissie. Studieresultaten zijn niet allesbepalend voor de commissie; er wordt ook gelet op de passie, motivatie, maatschappelijke betrokkenheid en ‘extra’ activiteiten van de aanvragers.

Studenten van Inholland zijn ondernemend, ambitieus en innovatief. Zij laten dit zien door de vele projecten die zij doen, vaak in opdracht van het werkveld en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Om te laten zien hoe trots we zijn op onze studenten zijn we de campagne Student in Beeld begonnen om onze studenten in beeld te brengen. Om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Ken jij studenten met bijzondere projecten of die een belangrijke prijs hebben gewonnen. Studenten waar we trots op kunnen zijn en die met Student in Beeld extra aandacht verdienen? Mail dan naar communicatie@inholland.nl.

www.inholland.nl/studentinbeeld

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.