Den Haag,
11
maart
2021
|
12:09
Europe/Amsterdam

Studentbuddy's organiseren lanceringsweek SSC Den Haag

Net als een startup, ontwikkelt het Studentsucces Centrum van Inholland Den Haag zich met een sneltreinvaart. Er wordt voor en achter de schermen hard gewerkt om het SSC te transformeren in een laagdrempelige en inspirerende plek voor studenten, zowel online als fysiek. Het SSC moet dé ontmoetingsplek voor én door studenten worden waarin sociale, kennis en ondersteunende activiteiten plaatsvinden die betrekking hebben op hun studie, loopbaan en het studentenleven.

De online ontmoetingsplek is al gereed voor zowel de Nederlandstalige als Engelstalige studenten. Hier kunnen studenten terecht voor informatie over studentenbegeleiding, events, gratis trainingen en kunnen ze in contact komen met onze studentbuddy's. De buddy’s zijn huidige Haagse studenten die hiervoor een speciaal trainingstraject van Joost Kirkels volgen zodat ze goed in staat zijn om medestudenten te ondersteunen. Er zijn momenteel vijf studenten actief als buddy. Dit zijn Ian, Kirill, Rumi (Creative Business en International Creative Business), Kieran (Pabo) en Sven (Social Work). Uit naam van de studentbuddy's hebben alle Haagse studenten onlangs een ansichtkaart ontvangen over wat het SSC voor hen kan betekenen betekenen.

Online kick-off voor studenten op 16 en 18 maart
Half maart is het dan eindelijk zover: de online openingsweek van het SSC Den Haag!  De studentbuddy’s hebben gezamenlijk een aantrekkelijk en divers programma opgezet om medestudenten bij het SSC te betrekken. Op 16 en 18 maart organiseren de buddy’s online activiteiten die betrekking hebben op één van de drie kernthema’s van het SSC: sociale cohesie, kennis delen of ondersteuning.

De buddy's organiseren onder meer een ‘Social Hour’. Tijdens dit uurtje kunnen studenten kennismaken met de buddy’s en vragen stellen. Daarnaast verzorgt Mark Robinson een workshop over presenteren en de aandacht van het publiek vasthouden, is er kookfilmpje van een studenbuddy en als afsluiting kunnen studenten deelnemen aan een pupquiz. Kortom een interessant en interactief programma voor alle studenten. Op de Instagrampagina van het SSC vind je meer informatie over het programma.

Kirill Gassul
As an international student with no experience in studing abroad, I've experienced some difficulties in my 1st year. I can imagine, that now with the whole pandemic, these struggles doubled for the current 1st years, and I feel like I have some experience and tips, which could help them. Helping people makes you feel good.
Kirill Gassul

Fysieke ontmoetingsplekken
Naast de digitale ontmoetingsplek krijgt het SSC in 2021 ook fysieke mogelijkheden op de Haagse locatie. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds in gang gezet en studenten hebben meegedacht en advies gegeven.

Studenten hebben meegedacht over de fysieke ruimte van het SSC
Brainstorm over fysieke plek SSC Den Haag


Bij de start van het nieuwe studiejaar wordt de eerste fysieke SSC ontmoetingsplek opengesteld voor alle studenten. Daarnaast wordt het SSC gedachtengoed verder vormgegeven op de begane grond van Inholland Den Haag. Op meerdere plekken in het gebouw (o.a. de Mauritszaal) kunnen workshops worden gegeven. Het worden plekken die inspireren en uitnodigen.

Met deze laagdrempelige, peer-to-peer aanpak wordt het Studentsucces Centrum van Den Haag een plek waar studenten terecht kunnen om elkaar te ontmoeten en hun talenten te ontwikkelen om zo het beste uit hun studie te halen.

Vragen over het SSC Den Haag?
Neem contact op met een van de projectgroepleden: Gerco Steenbergen, Sonja Jordans, Ruby Vollebregt en Kim van Bommel via ssc.denhaag@inholland.nl.