Haarlem,
02
juni
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Studente HTRO Haarlem verkozen tot Reiswerk Talent 2016

Samenvatting

Rianne Bouwer, die Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) studeert bij Inholland Haarlem, is vorige week verkozen tot Reiswerk Talent 2016. Ze nam haar prijs in ontvangst op de slotdag van de Reiswerk Studenten Challenge in Macedonië. Rianne won daarnaast deelname aan het ANVR-congres 2016 op Curaçao, een traineeship van een maand bij reisoperator TUI en de kans om haar netwerk uit te breiden als ambassadeur van Reiswerk.

Het evenement, dat voorheen Reiswerk Studentencongres heette, werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. De afgelopen jaren groeide het uit tot een week vol uitdagende activiteiten. Zestig veelbelovende studenten van vijf Nederlandse hogescholen spelen tijdens het event de ReiswerkGame. Er namen dertien Inholland-studenten aan deel.

Veel interactie

De businessgame op de laatste dag van de week is speciaal ontwikkeld om toekomstig talent uit te dagen om het werken in de reisbranche te ervaren en te laten zien wat ze in huis hebben als toekomstig professional in de reisbranche. Tijdens het event is er veel interactie tussen reisbranchepraktijk en de studenten. Het is een energieke ‘pressure cooker’ voor studenten, maar ook voor de organiserende crew en deelnemende reisbedrijven en organisaties, waaronder Inholland.

‘Grote gunfactor’

De crew zegt in een toelichting dat Rianne Bouwer genomineerd werd voor de Talent Award omdat ze “een dame is die durft. Ze durft zich buiten haar comfortzone te plaatsen en heeft een belangrijke rol gespeeld in haar team. Reiswerk voerde met drie fantastische genomineerden een gesprek. Hoewel anderen ook hoge ogen gooiden, sprong Rianne er met haar authentieke enthousiasme, haar durf en lef en haar bijdrage gedurende het congres er het meest uit. Daarnaast is ze iemand met een grote gunfactor.” Een groot deel van de crew zette haar daarom bovenaan de lijst. Tijden haar traineeship bij TUI zal Rianne persoonlijk begeleid worden door Arjan Kers, general manager van TUI.

Nóg een winnaar

Een andere deelnemer van HTRO Haarlem, Rianne van Baarsen, werd net als haar in de prijzen gevallen naamgenoot tijdens de week verkozen tot ‘Topper van de dag’ – een beloning voor getoonde inzet op een dag. Lees hier haar blog met een verslag van de Challenge. Kijk op Facebook als je benieuwd bent naar foto's, ervaringen en het programma van de Reiswerk Studenten Challenge.