Rotterdam,
09
september
2019
|
14:18
Europe/Amsterdam

Studenten aan boord tijdens Wereldhavendagen Rotterdam

Met studie- en deelprojecten zijn Inholland-studenten weer actief geweest voor de Wereldhavendagen. Afgelopen weekend barstte het feest weer los in het festival waarin Inholland Rotterdam onderwijspartner is. Met als thema 'MariTeam', ging de aandacht dit keer naar alle teamspelers die de haven rijk is. Om te benadrukken dat in de Rotterdamse haven iedereen als één groot team samen werkt om goederen over te slaan, veilig en bereikbaar te blijven, duurzamer te worden en continue te innoveren.

De studenten die zich hebben ingezet voor de Wereldhavendagen werkten aan hun projecten via de Wereldhaven Academy. Samen met (onderwijs)partners neemt de academy studenten 'aan boord', zodayt zij zich verder kunnen ontwikkelen onder begeleiding van ervaren krachten in de organisatie.

Wereldhavendagen Movie Experience
Zo leerden Communicatie-studenten onder leiding van Ferdinand Ormskerk, presentator en vlogger bij Cool Blue, hoe zij een kort verhaal kunnen filmen en editen. De Koninklijke Marine nodigde ze hiervoor uit voor een duik in een duiktank of een bezoek aan een van de schepen. Het winnende filmpje (zie boven) ging in première tijdens de Wereldhavendagen op de schermen van het evenemententerrein en natuurlijk op de social mediakanalen van het evenement.

 

Het is niet alleen een leerzame ervaring maar we leren ook wat de rol van adviseur inhoudt en hoe we professioneel contact onderhouden met de opdrachtgever.
Studenten Creative Business over de Wereldhavendagen

Optimaliseren van de beleving
Vanuit de opleiding Creative Business zijn studenten aan de slag gegaan om de informatievoorziening voor bezoekers van het evenement te optimaliseren. Ook zijn er nu al projectteams bezig met een innovatief concept voor de avondshow van de 45ste editie van de Wereldhavendagen in 2022. Daarnaast waren er studenten die als 'mystery guest' op missie gingen. Zich voordoend als 'normale bezoeker' keken ze hoe de merkwaarden van de Wereldhavendagen tot uiting zijn gekomen. Dit aan de hand van de looproute, aankleding en de beleving van het evenement. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.