Alkmaar,
30
september
2020
|
14:30
Europe/Amsterdam

Studenten Accountancy buigen zich over jaarrekening AZ

Studenten van de Alkmaarse opleiding Accountancy zijn tijdens een negenweekse proeftuin bezig met het analyseren van de vraagstukken rond de jaarrekening van de Alkmaarse voetbalclub AZ. Hogeschool Inholland Alkmaar werkt samen met regionale partners aan onderwijs in de praktijk. De samenwerking met AZ is hier een voorbeeld van. Vrijdag 25 september gingen dertig studenten op bezoek bij AZ. De studenten werden door de controllers van de club en de controlerend accountant van BDO getrakteerd op een rondleiding in het stadion. Studenten vonden het een interessante middag. "Ik kon met eigen ogen zien hoe de theorie uit de boeken tot leven komt in de praktijk", vertelt student Rick op 't Ende.

“Deze onderwijsperiode staat voor de derdejaars klassen Accountancy in Alkmaar in het teken van het betaald voetbal. De traditionele lessen op het gebied van ‘controleleer’ en ‘administratieve organisatie’ zijn in projectvorm opgehangen aan de jaarrekening van AZ. In een 'proeftuin' wordt ervaring opgedaan met een nieuw didactisch concept dat de basis gaat vormen voor het nieuw te ontwikkelen curriculum van de opleidingen Accountancy en Finance & Control bij de hogeschool”, legt Erwin Tuin, docent en coördinator van Accountancy Alkmaar, uit.

Studenten zijn in deze proeftuin negen weken bezig om vraagstukken te analyseren rond de jaarrekening van AZ. Ook op andere locaties, zoals bij Inholland Rotterdam wordt onderwijs verbonden aan een regionale eredivisieclub. Zo heeft de opleiding Accountancy in Rotterdam een samenwerking met ADO Den Haag.

Vrijdag 25 september bezochten dertig Alkmaarse studenten uit Alkmaar het stadion van AZ. Ze kregen een rondleiding door de controller, assistent controller van AZ en de controlerend accountant van BDO Accountants & Adviseurs. Jammer was dat door de coronamaatregelen slechts de helft van de groep mee kon gaan.

Rick op ’t Ende, student Accountancy in Alkmaar, vertelt: "Ik vond het een interessante middag, omdat ik met eigen ogen kon zien hoe de theorie uit de boeken tot leven komt in de praktijk. Verder vond ik het een goede keuze om naar AZ te gaan, vanwege het feit dat de club te maken heeft gehad met recente gebeurtenissen zoals het ingestorte dak en spelen van wedstrijden zonder publiek. De casus werd daardoor actueel!"

Stephanie over de Linden, docent Accountancy voegt nog toe: “Het was leuk te merken dat studenten het bezoek goed hadden voorbereid en dat er goede vragen werden gesteld. De vragen gingen over automatisering van administratieve processen en jaarverslaggevingsvraagstukken. Over bijvoorbeeld de waardering van contractspelers op de balans en ethische dilemma’s met betrekking tot gekregen overheidssteun door corona.”

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.