Haarlem,
22
maart
2019
|
11:58
Europe/Amsterdam

Studenten Business Studies Haarlem naar Logistics Busidays

Studenten van Business Studies bij Inholland Haarlem deden begin maart mee aan de Logistics Busidays in Brugge. De Hogeschool West-Vlaanderen organiseerde dit internationale event, waarbij het thema Innovation in port logistics centraal stond. Naast Inholland Haarlem deden er ook andere hogescholen uit Nederland, België en Frankrijk mee.

Studenten van de hogescholen gingen in groepjes aan de slag om een zo innovatief mogelijk logistieke vernieuwing te bedenken die in toekomstige havens kan worden toegepast. Als onderdeel van de opdracht bezochten ze ook de haven van Zeebrugge. Deze haven is in vergelijking met de havens van Antwerpen en Rotterdam klein, maar er worden jaarlijks 2,5 miljoen auto’s verscheept en gelost.

Internationale groep studenten
De Haarlemse studenten Koen, Joran, Stella, Karim en Larissa vonden het een interessante ervaring. Ze vonden het leerzaam om de verschillen tussen Belgische, Franse en Nederlandse studenten mee te maken. Karim: “Het was erg leuk om op deze manier kennis te delen en samen te werken aan een opdracht. Door de diversiteit van de groep kwamen er verrassende ideeën naar voren. Naast het inhoudelijke programma waren er ook leuke activiteiten. Zo had iedereen op zondagavond bij de ontvangst specialiteiten uit zijn of haar land meegenomen. Op maandag brachten we nog een bezoek aan brouwerij De Halve Maan en op dinsdagavond sloten we het af met een diner. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in een kort internationaal programma, ik zeg doen!”

De Logistics Busidays betekenden voor veel studenten een bevestiging van hun afstudeerrichting. Voor Larissa geldt bijvoorbeeld dat zij nu zeker weet dat ze Logistiek wil gaan doen en Stella weet nu dat zij deze afstudeerrichting liever niet kiest. Kortom, dergelijke opdrachten zorgen ervoor dat je een beter inzicht krijgt in de mogelijkheden in het werkveld. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.