Rotterdam,
22
september
2023
|
13:32
Europe/Amsterdam

Studenten werken aan een bloeiend Lijnbaan-gebied

Bloeiend Lijnbaan-gebied4

Voor een bloeiend Rotterdams Lijnbaan-gebied gaan de studenten Integrale Veiligheidskunde van Hogeschool Inholland komend semester aan de slag. Dit is een gezamenlijk project met de gemeente en de ondernemers en vastgoedeigenaren van de BIZ Rotterdam Centrum. 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb hield op 11 september een korte toespraak voor de studenten en genodigden. Ook zette hij in het Auditorium van Inholland Rotterdam met Pauline Buurma, directeur Organisatie Rotterdam Centrum en Inholland-collegevoorzitter Bart Combee, zijn handtekening onder de intentieverklaring.

Van september tot december ontwerpen derde- en vierdejaarsstudenten interventies om de veiligheid en leefbaarheid in het Lijnbaan-gebied te verbeteren. Vervolgens zullen deze interventies van januari tot juli 2024 door studenten en docent-onderzoekers van de opleiding en het lectoraat Gebouwde Omgeving geïmplementeerd, geëvalueerd en verder ontwikkeld worden binnen experimentele omgevingen.

“Ons ultieme doel voor dit project is niet alleen het bedenken van innovatieve interventies, maar ook het verzekeren dat deze praktisch uitvoerbaar, effectief en door de gemeenschap worden omarmd”, zegt docent-onderzoeker Manuel López. Hij verwacht dat het project zal resulteren in drie unieke, creatieve interventies. “We willen dat bezoekers weten dat de Lijnbaan een winkelstraat is die absoluut de moeite waard is om te bezoeken - zowel bij daglicht als tijdens de sfeervolle avonduren.”

‘Ongelooflijke kans’
"Als student IVK maak je niet alleen kennis met de theorie, maar pas je deze ook daadwerkelijk toe in de echte wereld. Dit project laat zien hoe wij als studenten een concrete impact kunnen maken in de gemeenschap. Het is een ongelooflijke kans om te leren terwijl je bijdraagt aan een betere omgeving," zegt IVK-student Amber Broere.

Gemeente, Hogeschool Inholland en BIZ Rotterdam Centrum bundelen de krachten om dit gebied nog fijner, beter en aangenamer te maken voor iedereen. Met als doel een levendig en inclusief Lijnbaan-gebied te creëren waar bewoners, bezoekers en ondernemers met plezier samenkomen.

Beeld: Bart Stoutjesdijk, student Creative Business

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Bronia Jablonská
22
September
2023
Een indrukwekkend begin van dit mooie initiatief! Ik wens Manuel en de studenten veel inspiratie, succes en plezier bij het bloeiender en leefbaarder maken van de Lijnbaan.