Delft,
10
oktober
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Team Apollo op weg naar Shell Eco Marathon 2019

Team foto Apollo VI SEM-klein

Inmiddels is Team Apollo alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Europese versie van Shell Eco Marathon 2019. Teammanager Moki den Braber, ook tweedejaarsstudent Aeronautical Engineering van Hogeschool Inholland, voert dit jaar het team aan na vorig jaar teamlid te zijn geweest. Afgelopen juli deed het team mee met hun auto die gemaakt is van composiet en rijdt op bio-ethanol. Hun uitdaging: zover mogelijk rijden op één liter brandstof. En daar kregen ze vier pogingen voor verspreid over drie dagen.

“Het doel was om een resultaat neer te zetten. Dat was namelijk in 2017 niet gelukt wegens technische problemen”, vertelt Moki. “Dit jaar ging het wel goed. We waren in een keer goedgekeurd bij de technische keuring en konden op de testdag een kleine reparatie met succes uitvoeren. Daardoor hebben we uiteindelijk 227 kilometer op één liter ethanol gereden.”

Het team
Team Apollo bestaat uit zo’n twintig studenten van de Inholland-opleidingen Aeronautical Engineering, Luchtvaarttechnologie en Precision Engineering in Delft. Zij kiezen ervoor om een deel van hun vrije tijd te besteden aan het verbeteren en testen van Apollo. Ze gebruiken daarvoor het praktijklab Inholland Composites waar ook ander praktijkgericht onderzoek op het gebied van lichtgewicht, duurzame en kostenefficiënte composietmaterialen uitgevoerd wordt. Het project is een mooi voorbeeld van hoe studenten van diverse opleidingen samen werken aan duurzame oplossingen voor de toekomst.

Op naar SEM 2019
De komende negen maanden gaat team Apollo aan de slag met nieuwe ideeën. “We gaan uitzoeken of onze ideeën haalbaar zijn en werken. We ontwikkelen, passen toe en testen,” vertelt Moki. “De afgelopen jaren zijn we druk geweest met innoveren op allerlei vlakken. Dit jaar leggen we de focus op het betrouwbaarder maken van de auto tijdens de race. In juli 2019 mogen we bewijzen of ons dat gelukt is.”

Samen werken aan duurzame oplossingen

Team Apollo en Inholland Composites dragen bij aan Samen werken aan duurzame oplossingen, een van de profilerende thema’s van Inholland. Docenten en studenten werken met het werkveld aan duurzame en verrassende oplossingen als antwoord op maatschappelijke vraagstukken, met daarin de juiste balans tussen ‘people, planet en profit’. Zij leveren op deze manier een waardevolle bijdrage aan de transitie naar een duurzame, gezonde en creatieve samenleving.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Simon Palser
10
October
2018
Great work Moki and team - lots of ' good' energy in this project! Simon Palser