Den Haag,
11
maart
2019
|
15:39
Europe/Amsterdam

Studentenradioteams aan de slag met opdracht voor Parkpop

Negentien studenten van de opleiding (International) Creative Business uit Den Haag, Haarlem en Rotterdam kwamen op donderdag 7 maart bij elkaar voor een eerste kennismaking en brainstorm over hun nieuwe gezamenlijke radio-opdracht voor Parkpop.

Radio maken voor Parkpop
De radio-opdracht is een extra praktijkopdracht voor de tweedejaarsstudenten die de radioteams vormen van leerwerkbedrijven NEWb uit Den Haag en Rotterdam en Rookie uit Haarlem. De drie radioteams gaan als groep gezamenlijk radio maken voor en tijdens het Parkpopfestival op 28, 29 en 30 juni in Den Haag.

Na een tour en uitleg in de radiostudio mocht iedere student zich in maximaal 30 seconden voorstellen en vertellen over zijn favoriete muziekgenre, radiostation en –host. Radiodocenten Sieb Kroeske en Rutger Boxhoorn vertelden vervolgens over de insteek van de opdracht waarna de studenten in drie groepen zelf aan de slag gingen. Ons credo Leren = durven komt in deze opdracht goed naar voren. ''Radio maken in de school is nog veilig binnen de vestigingsmuren. Maar dit is radio maken in de echte wereld", aldus docent Rutger Boxhoorn. 

Als Inholland geven we de studenten ruimte om te vliegen. Deze uitdagende opdracht is de leukste die ze gaan ervaren.
Sieb Kroeske, radiodocent Hogeschool Inholland

Studio B
Deze eerste brainstorm vond plaats in Studio B van de centrale Haagse bibliotheek. Studenten van Inholland Den Haag mogen deze radiostudio van de gemeente Den Haag sinds dit studiejaar op donderdagen gebruiken voor allerlei radio-opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan afstudeeronderzoeken op het gebied van lokale media, radiocoaching en het opzetten van podcasts.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.