Haarlem,
04
februari
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

Studententeam Ballast Nedam wint advieswedstrijd Business Studies Haarlem

Groepsfoto

Hoe staat het met de financiële gezondheid van Ballast Nedam? Studenten Lisette de Jong en Jorden Watson lieten het vorige week bij Inholland Haarlem zien met een zeer professionele presentatie, waarbij ze verder keken dan alleen de cijfers. Van de 170 eerstejaars van de opleiding Business Studies / Finance & Control die hun onderzoek naar Nederlandse bedrijven presenteerden, kwamen zij dan ook als winnaar uit de bus. Gefeliciteerd Lisette en Jorden!

Leestijd: +- 1 minuut

In het kader van het beroepsproduct Business Economics deden de eerstejaarsstudenten in teams onderzoek naar de financiële gezondheid en de strategie van bedrijven om zowel de onderzoeks-, analyse- als rapportagevaardigheden verder te ontwikkelen. De studenten presenteerden de resultaten van hun onderzoek, waarbij enige schroom soms moest worden overwonnen. Maar met passie en expertise wisten studenten de resultaten van het onderzoek met elkaar te delen. Uiteindelijk gaven Lisette de Jong en Jorden Watson de beste bedrijfspresentatie.

Lisette en Jorden wisten volgens de jury, die bestond uit gastdocenten Frans Pulles en Ramon Mengerink en docentvoorzitter Arthur Sevenstern, met diepgang en overtuiging de financiële gezondheid van Ballast Nedam kritisch te onderzoeken en deskundig te presenteren. Als prijs kregen de winnaars een abonnement op het Financieel Dagblad cadeau.

Gastcollege
Voorafgaand aan de presentaties kregen de studenten een lezing van Frans Pulles, Lifestyle- en Vermogensplanner bij Pulles & Rijppaert Financieel Advies. Hij ging in op beleggen en waarom het belangrijk is om daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Hij refereerde aan het door Einstein genoemde achtste wereldwonder van het fenomeen rente op rente.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.