Den Haag,
10
november
2021
|
09:22
Europe/Amsterdam

Studeren in Den Haag nog leuker met gloednieuw studentenfestival HI The Hague

Van 20 tot en met 28 november is Den Haag een gloednieuw studentenfestival rijker: HI The Hague. Als snelgroeiende studentenstad, met op dit moment meer dan 30.000 studenten uit binnen- en buitenland, zet Den Haag steeds meer in op het organiseren van activiteiten voor en door studenten. Samenwerkingsverband Student & Stad (waar Inholland Den Haag ook deel van uitmaakt) is initiatiefnemer van HI The Hague en nodigt studenten van alle Haagse onderwijsinstellingen uit om in deze week samen leuke plekken te ontdekken.

Introductie part two
Traditioneel gezien was de introductie voor studenten alleen in augustus. Deze krijgt nu een vervolg met het HI The Hague Festival. De eerste paar maanden zijn studenten logischerwijs vooral gericht op hun nieuwe studie en de hogeschool. Zo rond november blijkt er – vooral onder internationale studenten – de behoefte om de stad en elkaar verder te leren kennen. Hi The Hague geeft studenten de kans om leuke en interessante studentenhotspots te leren kennen én nieuwe vrienden te maken. Met dit festival hoopt Student & Stad dat studenten zich meer thuis te voelen in Den Haag.

Activiteiten tijdens HI The Hague voor en door studenten
Haagse organisaties en onderwijsinstellingen organiseren tijdens HI The Hague speciale activiteiten voor studenten. Voor een studentenprijs of helemaal gratis. Studenten van Inholland Den Haag verzorgen twee activiteiten: een language café door  studievereniging Edgar Dale's en een Zumba workshop door studenten van het Studentsucces Centrum. Een greep uit de overige activiteiten: gratis naar het Kunstmuseum en Fotomuseum (inclusief tours), een stadsspel in het centrum, muziek en storytelling in het PAARD, studentendiners, een studentenfeest bij PIP Den Haag en borrels bij de studentensociëteiten. Eerstejaarsstudenten van de communicatie-opleidingen van Inholland Den Haag werken aan de creatieve content in aanloop naar en tijdens het festival. Het hele programma van HI The Hague staat op: studeerindenhaag.nl/hi-the-hague.

Platform Student & Stad
Student & Stad is een samenwerking van alle Haagse hogeronderwijsinstellingen, de gemeente Den Haag en studenten(organisaties). Samen wordt ingezet op het optimaliseren van de voorzieningen van het Haagse studentenklimaat voor alle Haagse studenten. HI The Hague is een initiatief van Platform Student & Stad; onder deze vlag worden vanaf nu de activiteiten binnen het stedelijke introductieprogramma voor studenten georganiseerd.

 

 

 

 

 

 

 

Alle partners houden zich aan de geldende coronamaatregelen: bij sommige activiteiten is het tonen van een geldige QR-code en legitimatiebewijs (coronatoegangsbewijs) verplicht. Activiteiten op hogescholen vereisen (op dit moment) geen QR-code en of legitimatiebewijs.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.