Haarlem,
13
november
2020
|
09:27
Europe/Amsterdam

‘Succesvol ondernemen begon al tijdens mijn studie’

Joep Mes, alumnus Informatica, start eigen bedrijf en werkt samen met SUCH

FOTO Joep&Jorrit-27

Joep Mes startte al tijdens zijn opleiding Informatica aan de Hogeschool Inholland Haarlem met MESsoftware, zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van websites, webapplicaties, mobiele apps en webkoppelingen. Klein begonnen op de Start Up Campus Haarlem (SUCH) houdt het softwarebedrijf nu zelfstandig kantoor in het Crown Business Center in de Waarderpolder. Vanaf 1 januari 2021 breidt Joep uit en gaat hij samen met studiegenoot Jorrit Heijn verder onder de naam TRONE Software.

De naamsverandering is een eerbetoon aan hun in 2018 verongelukte medestudent Haki Taylan, die onder de naam TRONE al als software ingenieur opereerde.

Opleiding Software engineering
Al een eindje op weg om assistent accountant te worden, kwam Joep via een workshop in aanraking met de studie Informatica van Inholland Haarlem; hij meldde zich direct aan. "Software engineering lag me zoveel beter dan factuurtjes inboeken, dat ik me aan het einde van dat eerste jaar meteen ook heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel om mijn eerste websites te kunnen gaan bouwen voor opdrachtgevers."

(Student-)ondernemerschap
Het ondernemerschap past bij hem. "Mijn kracht ligt niet zozeer in de uitvoerende taken, dat is echt Jorrits talent. Ik ben best een prima programmeur, maar als ik om me heen zie wat iedereen hier kan, dat is echt waanzinnig! Ik hou zelf meer van dingen regelen, zorgen dat iedereen zijn werk kan doen en vooral van heel veel klantcontact. Kenmerkend voor de IT-branche is dat je opdrachten uitermate goed uitsplitst en zorgvuldig bedenkt en bespreekt welke technieken je gaat gebruiken. Ik vind het mooi om erover na te denken op welke manier je een klant het allerbeste kunt helpen."

Joep Mes, ondernemer en alumnus Informatica
Ga lekker op de Start Up Campus Haarlem zitten en ga gewoon aan de gang!
Joep Mes, ondernemer en alumnus Informatica

Start Up Campus Haarlem
Na zijn afstuderen stelde eerst de Start Up Campus Haarlem en later Citylab Haarlem plek ter beschikking. Als tegenprestatie helpt Joep bij het hosten van de SUCH-website. "De Start Up Campus Haarlem is een fijne laagdrempelige plek. Het ondernemen moet je uiteraard zelf doen, maar ik heb er met veel plezier gezeten en ben blij dat we in een onzekere tijd kantoorruimte hadden."

Jonge studentondernemers wil hij op het hart drukken zich niet door twijfel te laten weerhouden. "Ik ben destijds in het diepe gesprongen door aan íedereen om me heen te vertellen dat ik voor mezelf was begonnen. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel, ook al heb je nog geen opdracht gedaan, ga lekker op de Start Up Campus Haarlem zitten en ga gewoon aan de gang!"

Kijk voor meer informatie op startupcampushaarlem.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.