Diemen,
21
maart
2022
|
09:14
Europe/Amsterdam

Succesvolle kennismaking Finance-studenten met de Accountancy-praktijk

Het was weer mogelijk voor studenten Accountancy en Finance & Control: een live-event! Tijdens de SRA-kantorendag op maandag 14 maart kwamen medewerkers van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de SRA (netwerkorganisatie van zelfstandige accountantskantoren) bij Hogeschool Inholland Diemen vertellen over beide organisaties. Met behulp van een Kahoot-quiz werd vervolgens van zo’n 90 tweedejaars Finance-studenten van de vestigingen Alkmaar, Haarlem, Rotterdam en Diemen de kennis over deze organisaties getest.

Wilfried Geurts, werkzaam als MKB-accountant én ambassadeur voor de NBA, vertelde de studenten daarna uitgebreid over zijn dagelijkse werkzaamheden en legde ze enkele dilemma’s voor waar je als accountant soms mee te maken krijgt.

Klaarstomen voor de banenmarkt
Tijdens de workshop Netwerken, gegeven door Mylène Gordinou de Gouberville, werden de studenten in korte tijd klaargestoomd voor de banenmarkt die later die middag zou volgen. Met de gegeven tips wisten zij hoe ze de medewerkers van de accountantskantoren moesten begroeten, welke vragen zij konden stellen om het gesprek te openen en hoe zij de juiste informatie over eventuele stageplaatsen zouden kunnen inwinnen.

Nader kennismaken
Na een korte elevatorpitch van de aanwezige kantoren, maakten de studenten nader kennis met de medewerkers van Vallei Accountants, Kaap Hoorn Accountants & Adviseurs, RSM.nl, Borrie Accountants/ Belastingadviseurs en De Hooge Waerder. Ook werden de nodige gegevens uitgewisseld en de stagemogelijkheden bij de verschillende kantoren besproken.

Dit alles onder het genot van een borrelhapje en drankje, wat ervoor zorgde dat het een ontspannen maar waardevolle middag voor studenten én kantoren was!