07
september
2023
|
11:45
Europe/Amsterdam

Sustainable Media Lab's Digitale Rechten Expo staat centraal in het stadhuis van Den Haag

‎DR Expo - image.‎001

For English press here.

Den Haag, 30 augustus 2023 - Het Sustainable Media Lab van Hogeschool Inholland brengt in hartje Den Haag het belangrijke onderwerp digitale rechten onder de aandacht met de Digitale Rechten Expo, gemaakt door drie studententeams. De expo laat het belang zien van het waarborgen van digitale rechten van burgers, met name in de Haagse wijk Morgenstond.

Afgelopen semester (feb-juni 2023) onderzochten de impact van digitale rechten op het leven van de bewoners van Morgenstond, onder andere door gesprekken met hen te voeren en hen op andere manieren te betrekken bij het onderwerp digitale rechten. Voortbouwend op deze inzichten hebben de drie studentengroepen prototypes gemaakt die elk een ander aspect van digitale rechten laten zien. In samenwerking met het Digital Rights House wil dit initiatief het bewustzijn vergroten en discussies op gang brengen over dit belangrijke onderwerp.

Evenement info
Datum: 11 - 22 september
Locatie: Stadhuis Den Haag, Atrium Spui
Toegang: Gratis

Lees voor meer details het volledige artikel over de Digital Rights Expo in de Haagse stadskrant. Als je niet persoonlijk naar de tentoonstelling kunt komen, kun je de digitale versie van de expo bekijken.

Susannah Montgomery, adjunct-directeur van het Sustainable Media Lab, legt de aanpak van de studenten uit: "Onze studenten hebben diverse creatieve achtergronden vanuit verschillende opleidingen binnen Inholland. We daagden hen uit om hun creativiteit te gebruiken om speelse, participatieve en draagbare manieren te vinden om gewone burgers aan het denken te zetten over wat een verantwoordelijke digitale samenleving betekent. Hun tentoonstellingen, van grappige strips tot ontroerende waargebeurde verhalen, onderzoeken op doordachte wijze hoe technologie in ons digitale tijdperk de kwaliteit van het leven van mensen beïnvloedt."

De Digital Rights Expo toont de kracht van innovatie en teamwork bij het stimuleren van gesprekken over de grote impact van digitale rechten op ons leven. Ook deelnemen aan het gesprek? Kom op maandag 18 september van 15:30 tot 16:30 langs in het stadhuis van Den Haag voor een informele Q&A over de tentoonstelling, (oud-)studenten en onze partners van het lab.

Dit project maakt deel uit van het grotere Inholland Digital Rights Research initiatief, mede opgericht door lectoren Wina Smeenk, Ander de Keijzer en Ben Wagner.