Amsterdam, Diemen,
04
februari
2021
|
11:40
Europe/Amsterdam

Tentoonstelling ‘Het gezicht van Zeeburgereiland’ trapt virtueel af

Het SLUISlab van Inholland is op maandag 1 februari gestart met het Creative Future programma op het Zeeburgereiland in Amsterdam met twintig studenten. In de kick-offweek van deze minor die een heel semester loopt, maken de studenten kennis met de Sluisbuurt. Ze leren de buurt, de bewoners en de partners kennen die bij dit nieuwbouwproject betrokken zijn. Op vrijdag 5 februari presenteren de studenten hun kijk op het eiland aan de bewoners en SLUISlab-community via de tentoonstelling ‘Het Gezicht van Zeeburgereiland’ in het gebouw Nautilus. Wil je erbij zijn? Dat kan online!

Tijdens de kick-offweek worden de studenten onder begeleiding van fotograaf Steef Fleur, communicatiestrateeg Barbara Philipp en artdirector Matthijs Koppen creatief uitgedaagd om een tentoonstelling voor de Sluisbuurt in aanbouw te organiseren. De opdracht die ze krijgen is om de Sluisbuurt een gezicht te geven. En zo tegelijkertijd het achterliggende verhaal te ontdekken dat bewoners, samenwerkingspartners zoals de gemeente Amsterdam en lokale ondernemers, en natuurlijk de hogeschool verbindt. Aan de hand van dit verhaal leren alle belanghebbenden elkaar beter kennen en dat helpt om van de Sluisbuurt een nog mooiere plek te maken.

Placemaking voor de Sluisbuurt
De realisatie van de Sluisbuurt is enorm belangrijk voor Hogeschool Inholland. Bijna alle opleidingen in Amsterdam en Diemen verhuizen in de toekomst naar het nieuwe gebouw in die toekomstige wijk. Dit betekent dat ongeveer 7.500 studenten daar mogen studeren. Tegelijkertijd is dit hét moment voor de hogeschool om een duurzame verbinding op te bouwen met de omgeving, de bewoners en plaatselijke ondernemers. Nu al werken studenten en onderzoekers vanuit het SLUISlab op het Zeeburgereiland in multidisciplinaire vraagstukken aan placemaking – belevenisconcepten – voor de Sluisbuurt, samen met gemeente en bewoners. De kick-offweek van het Creative Future programma is een voorbeeld van hoe de samenwerking met de buurt nog verder wordt gestimuleerd.

Coronaproof tentoonstelling in Nautilus
De foto's bij dit artikel lichten al een tipje van de sluier op. Nieuwsgierig geworden? Bezichtig de tentoonstelling ‘Het gezicht van Zeeburgereiland’ op vrijdag 5 februari van 14:30 tot 15:45 uur via een openbare Teams-vergadering (klik hier) gepresenteerd door Karel Koch en Kim Hagenaar van het SLUISlab. In de uitzending geven organiserende studenten een virtuele tour waarin zij toelichting geven op het ontwikkelingsproces van hun creaties en hoe de tentoonstelling tot stand is gekomen. Wil je de tentoonstelling op locatie bekijken? Dat kan ook. Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur is de tentoonstelling, buiten vanaf de straat, door de ramen van Nautilus Expobar 24 uur per dag coronaproof te zien.

Adres: Nautilus, Eef Kamerbeekstraat 1006, Amsterdam.

Meer informatie over Sluisbuurt of SLUISlab is te vinden op onze sharepointpagina over de nieuwbouw Inholland Amsterdam.
Of neem contact op met lab-coördinator Kim Hagenaar: kim.hagenaar@inholland.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.