Haarlem,
14
september
2020
|
10:19
Europe/Amsterdam

Terugblik op de Inholland introductieweek 2020!

Je knippert even met je ogen en de introductie van de nieuwe lichting Inholland-studenten zit er alweer op. Dit jaar geen overvolle studentensteden of druk bezochte kroegen, maar wel een warm (online) welkom met allerlei leuke activiteiten. Ondanks de huidige situatie hebben alle locaties erg hun best gedaan om voor de studenten alsnog een leuke en memorabele introductie te organiseren! Hoe dat er dan uit zag? We nemen je (digitaal) mee langs alle locaties!

Vliegende start in Delft Studentenstad met digitale 360-gradenview
We starten deze online ‘locatie tocht’ in Delft Studentenstad. Het bestuur van de OWee (de ontvangstweek) organiseert ieder jaar samen met meer dan 60 Delftse studie- en studentenverenigingen een onvergetelijke introweek. Dit jaar moesten de plannen flink worden aangepast. In anderhalve maand ontwikkelde ze een platform waarbij de eerstejaars konden kennismaken met elkaar, de stad, de campus en met de verenigingen. Delft presenteerde zichzelf met acht livestreams en een speciale 360-gradenview vanuit de lucht. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Klik hier of op de afbeelding!

Als eerstejaars wil je anderen zo goed mogelijk leren kennen, het handhaven van de 1,5 meter-regel is dan ook niet altijd gemakkelijk geweest voor de bestuursleden. Ondanks de beperkingen bleken de ontmoetingen in kleine groepjes juist erg effectief! De OWee heeft ervoor gezorgd dat de studenten hun plekje hebben gevonden in de stad. Nagenieten? Check OWee TV, Facebook of Instagram.

Leren van elkaars creativiteit tijdens het stadsspel in Den Haag
We verplaatsen ons van Delft naar Den Haag. Hier stond de organisatie voor dezelfde uitdagingen. Waar de ene opleiding koos voor een interactieve online introductie, koos de andere voor fysieke ontmoetingen. Bij Business Studies bijvoorbeeld, daar zijn dit jaar 150 studenten gestart. Zij leerden elkaar fysiek kennen tijdens het introductieprogramma. Daarnaast maakten ze kennis met verschillende studentenorganisaties. Onder meer Knaek, hockeyclub Klein Zwitserland en Pelargos reisden speciaal af naar Inholland voor een lunch met de eerstejaars. Na de heerlijke lunch was het tijd voor wat actie! De studenten maakte met het stadsspel kennis met Den Haag en leerden daarmee gelijk ook wat van elkaars creativiteit. Naast Business Studies hebben ook de opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening, Social Work en de Pabo een geslaagde fysieke introweek georganiseerd.

Speeddaten in Alkmaar
Van het stadsspel in Den Haag gaan we speeddaten in Alkmaar! “Het is vreemd om zo aan je hbo-opleiding te beginnen, maar ik ben wel blij dat we fysiek op de hogeschool mogen kennismaken en niet via een videocall”, vertelt eerstejaarsstudent Romy. Naast dit soort kennismakingen stonden er in Alkmaar ook sportieve spelletjes op het programma. Student Boris wist niet goed wat hij moest verwachten: “Ze hebben gedacht aan goede oplossingen. Zeker het speeddaten is erg handig om iedereen te leren kennen.” Een andere student liet weten dat ze de online introductie erg leuk vond. Ze had van tevoren het idee dat het heel ‘saai’ zou worden, maar het was volgens haar juist ‘onwijs tof’!

In Haarlem gingen de remmen los tijdens de ‘online mengelmoes disco bingo’
Na het speeddaten in Alkmaar is het tijd voor bingo in Haarlem. Want wat doe je als je niet massaal de kroegen mag bestormen met elkaar? Dan organiseer je een ‘online mengelmoes disco bingo’ avond voor meer dan 250 deelnemers! Daarnaast namen ouderejaars studenten de socials van Inholland Haarlem over. Ze lieten zien waar je in de stad kunt wonen, hoe de verschillende studie- en studentenverenigingen eruit zien en ze gaven tips over de leukste hotspots in de omgeving. Tijdens de online ‘ICE Sessions’ vertelde oud-student Michel Ordeman hoe zijn studententijd hem heeft gevormd. En op de laatste dag spraken dj’s van Inholland Radio live in de uitzending over ervaringen van verschillende studenten en docenten. Een zeer geslaagde week!

Heel Amsterdam/Diemen bakt… roze koeken!
Van de bingo in Haarlem door naar de roze koeken van Amsterdam/Diemen. De verschillende opleidingen hebben hier hun studenten op eigen wijze welkom geheten. Zo was er voor de eerstejaars van Verpleegkunde een introductiefestival met videoboodschappen van onder andere Arie Boomsma en werden er online roze koeken met elkaar gebakken. Ook dit jaar werd in Amsterdam/Diemen het BLEND Festival georganiseerd. Uiteraard dit keer volledig online. Ondanks de beperkingen heerste er een gemoedelijke ‘festivalsfeer’ dankzij de dj’s en de live radio-uitzendingen. De eerstejaarsstudenten maakten hierdoor op een leuke manier tegelijk ook kennis met studenten van andere studies.

Op de (barista)-koffie in Rotterdam
Bij een Amsterdamse roze koek hoort natuurlijk een lekker Rotterdams bakje koffie. De eerstejaars werden hier tijdens de eerste lesweek welkom geheten door vrolijke barista’s met een warm bakkie koffie en een gezonde smoothie. Een goed begin van het studiejaar! In Rotterdam waren de meeste activiteiten online, behalve voor de Pabo-studenten. Zij konden elkaar in de eerste week fysiek ontmoeten. De andere opleidingen organiseerde activiteiten als een online pub-quiz, een live-sessie met mensen uit het beroepenveld en een teamsessie met de klas. Benieuwd naar hoe de Rotterdamse week er in beeld uit zag? Check hieronder de aftermovie!

Sportief begin in Dordrecht
Last but not least gaan we naar Dordrecht, waar de eerstejaars Pabo-studenten onthaald werden in de Deetoshal voor een spetterende intro van drie dagen. Een coronaproof programma vol met kennismakingsspellen, workshops, dans en drama, georganiseerd door een enthousiast team van ouderejaarsstudenten. Een fysieke, gezonde en zeer positieve start van het nieuwe studiejaar!

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Monique de Jong
14
September
2020
De link naar de aftermovie Rotterdam doet het niet, ben uiteraard wel nieuwsgierig..
Daan Stet
14
September
2020
Dag Monique, foutje, de film staat er onder in het bericht zelf. Je kunt hem direct afspelen..