Amsterdam,
21
mei
2021
|
08:34
Europe/Amsterdam

Terugblik op inspirerende én succesvolle Anna Reynvaanlezing 2021

Levy Bakker wint Studentenprijs 2021

Verpleegkundig leiderschap was dit jaar het centrale thema van de jaarlijkse Anna Reynvaanlezing. En over leiderschap hebben we zeker veel gezien en gehoord tijdens deze inhoudelijke en inspirerende bijeenkomst! We blikken graag nog even terug, kijk je mee?

De Anna Reynvaanlezing is een jaarlijks event georganiseerd door Amsterdam UMC in samenwerking met onder meer Hogeschool Inholland. In deze lezing van 12 mei stond verpleegkundig leiderschap centraal. En dat bedoelen we veel breder dan leiding geven. Het gaat over de invloed van verpleegkundigen op de kwaliteit van het vak. Professor of Nursing Greta Cummings nam ons mee in hoe verpleegkundig leiderschap invloed heeft op de patiëntenzorg, jouw loopbaan en beleid binnen zorginstellingen en politiek.

Livestream Anna Reynvaan terugkijken
Voorafgaand aan de lezing was er op 11 mei voor studenten en docenten Verpleegkunde een verdiepende livestream gepresenteerd door BNN/VARA presentator Jurre Geluk en HBO-V-docent Sanne Cordfunke-Krebbekx. Jurre en Sanne spraken met professor Greta Cummings, professor Hester Vermeulen, Hogeschool Inholland lector Robbert Gobbens en verpleegkundig decaan Catharina van Oostveen over wat verpleegkundig leiderschap betekent voor studenten en hoe zij dit leiderschap kunnen ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk de livestream Inholland Anna Reynvaan 2021.

Winnaar Studentenprijs
Tijdens de bijeenkomst zijn de Anna Reynvaanprijzen uitgereikt. Wij feliciteren Levy Bakker deeltijdstudent Verpleegkunde aan Hogeschool Inholland Amsterdam met het winnen van de Studentenprijs 2021! Zij won met haar artikel: Cafeïne in de acute psychiatrie: beperking of toevoeging? De jury noemde het een ‘helder en vlot geschreven betoog dat heldere aanbevelingen bevat waar zowel de patiënt als de verpleegkundige beter van wordt.’ Benieuwd waar Levy’s artikel over gaat? Ze licht het graag zelf toe in onderstaande video.

Waarom de Anna Reynvaanlezing
In de gezondheidszorg vervult de verpleegkunde een spilfunctie. Toch krijgen verpleegkundigen in veel instellingen te weinig gelegenheid om kennis te nemen van vernieuwingen in de zorg. Met deze lezing, vernoemd naar een pionier van de Nederlandse verpleegkunde, willen de organisatoren verpleegkundigen de mogelijkheid geven om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen in de patiëntenzorg. De Anna Reynvaanlezing vindt jaarlijks plaats op 12 mei, Internationale Dag van de Verpleging. Ook volgend jaar is Hogeschool Inholland een van de mede-organisatoren.