Haarlem,
16
september
2022
|
10:05
Europe/Amsterdam

Themamiddag biedt Pabo’ers ruimte voor innovatie, creativiteit en talentontwikkeling

marijniz-151116-2750

Het Domein Onderwijs & Innovatie organiseerde woensdag 14 september bij Inholland Haarlem een themamiddag voor Pabo-studenten van de voltijd-, deeltijd-, verkorte deeltijd-, flex- en zij-instroomopleidingen. De middag maakt deel uit van de module GOO (Geïntegreerd Onderwijskundig Ontwerp) en helpt studenten op een creatieve manier onderwijs te ontwerpen dat ze zelf in praktijk kunnen brengen. Vanuit de vijf Pabo-locaties waren ruim 100 studenten fysiek aanwezig. Daarnaast deden studenten uit Rotterdam in een hybride vorm mee.

De module GOO is een onderwijseenheid uit de afrondende fase van de Pabo, waar studenten ruimte voor innovatie, creativiteit en talentontwikkeling krijgen. Uniek is dat de middag voor de eerste keer in samenwerking met het SLO, het landelijk expertisecentrum voor het curriculum, werd georganiseerd. Vanuit het SLO waren experts aanwezig die de studenten zes verschillende workshops aanboden.  

Samenwerking 
Dit is de eerste keer dat de start van de module op deze manier is vormgegeven. “We willen meer aandacht besteden aan creativiteit, het is fantastisch dat het gelukt is om deze workshops vanuit onze samenwerking met SLO te organiseren. Een mooi voorbeeld van hoe er vanuit het opleidingscurriculum bruggen geslagen worden met een expertisecentrum als SLO,” zegt Joëlle Tiebie-Woudstra, één van de organisatoren. 

De studenten zijn enthousiast, “Ik ben blij met de handvatten die we krijgen voor het ontwerpen van onze eigen lessen. Zo kunnen we nog beter inspelen op betekenisvol onderwijs,” zegt Aaron, een deeltijdstudent uit Den Haag. Ook Laila uit Alkmaar is enthousiast. “We horen veel over het SLO, deze opzet is een mooie combinatie. Wat we hier leren, nemen we mee naar onze eigen basisschool of stage om zo een slag naar de praktijk te maken.”