Amsterdam,
04
februari
2021
|
09:35
Europe/Amsterdam

‘Thuiswerken bevalt mij prima, vooral de rust is een groot voordeel’

De persoonlijke werkplek van Francien ter Stege

GS_FRANCIEN 001 - Copy

We zijn op bezoek bij Francien ter Stege, medewerker ISO bij onze locatie in Haarlem. In deze functie houdt ze zich onder andere bezig met cijferadministratie en het behandelen van uitspraken van de examencommissie. Ze woont samen met haar man en hond op zo’n vijf minuten fietsen van de hogeschool in Haarlem. Inmiddels werkt Francien al heel wat maanden vanuit huis. Wij vroegen naar haar persoonlijke ervaringen in deze periode van thuiswerken.

Van de eettafel naar een eigen, persoonlijke werkplek
“In het begin van de lockdown werkte ik beneden, aan de eettafel in de woonkamer. Maar beneden is het toch best gauw een rommeltje, ik ben er goed in om overal papieren te laten slingeren om me heen en op de grond. Na werktijd onder het eten koken ging ik nog vaak even mijn mail checken en nog even werken.

We hebben toen besloten de slaapkamers van onze jongens, die al een tijd de deur uit zijn, op te knappen zodat ik mijn eigen kantoortje kon krijgen. Alles is vernieuwd en nu heb ik een heerlijke eigen werkplek. Wanneer mijn werktijd erop zit doe ik de deur dicht en denk niet meer aan mijn werk. Het voelt voor mij een stuk rustiger. Het thuiswerken bevalt mij prima zo. Vaak ligt onze hond op de grond bij mij als ik aan het werk ben. Heel gezellig!

Ik zit hier tussen allemaal fijne spulletjes waar ik vrolijk van word. Er hangt hier bijvoorbeeld een schilderij dat mijn moeder nog gemaakt heeft. Verder houd ik van planten en heb ik een mooi nepboeket staan voor de gezelligheid.

De rust die thuiswerken geeft  
“Ik start iedere dag op mijn ‘normale’ werktijden. Vanuit mijn functie moet ik op die tijden ook paraat zitten voor de telefoon. Als ik mijn bed uit kom, ga ik eerst even onder de douche staan, neem ik een boterham en een kop thee mee naar boven en start ik mijn werkdag. Ik heb totaal geen moeite met het thuiswerken, ook niet gehad eigenlijk. Ik vind de rust een groot voordeel . Nu kan ik mij beter concentreren op werkzaamheden die veel aandacht vergen, want er is minder ruis om me heen. Op onze locatie hoor je toch vaak collega’s of studenten praten of bellen. En nu heb ik ook lekker mijn eigen radiozender, en mijn pantoffels aan!

Natuurlijk mis ik de gezelligheid van collega’s, maar via Teams hebben we goed contact. Iedere ochtend hebben we een kort overleg en spreken en zien we elkaar. Verder kunnen we elkaar altijd bellen. Het contact is ondanks dat we thuis zitten erg goed.

Er gebeuren verder wel weinig spannende dingen maar ik moet zeggen dat dat me ook juist wel heel erg goed doet. Ik ben ook wat ouder, dus ik heb ook niet zo’n behoefte meer om overal achteraan te rennen.”

Zwaaien naar de overbuurvrouw
“Ik heb een overbuurvrouw, die woont in hetzelfde soort huis en die zit precies in dezelfde kamer als ik ook thuis te werken. Daar moet ik af en toe zo om lachen. Dan sta ik hier voor het raam en wil ik zwaaien, maar ze kijkt nooit mijn kant op.”

Bevoorrecht
“Ik besef heel goed dat er ook veel mensen thuis moeten werken met kleine kinderen om zich heen. En dat ik heel bevoorrecht ben om zo te werken. In alle rust op mijn eigen werkplekje. Maar mijn kinderen zijn ook klein geweest en ik snap dat het dan een stuk lastiger is. “

Thuiswerktips

  • Zorg dat je een eigen plekje hebt, met wat persoonlijke spullen om je heen. Dat het echt jouw plekje is en dat niet iedereen van je gezin op dat plekje gaat zitten rommelen.
  • Laat deze periode over je heenkomen. Je kunt er niks aan veranderen. Probeer je vooral niet druk te maken en boos te worden, want dat helpt niets. We moeten er samen doorheen.
Boilerplate

De persoonlijke werkplek van...

De steeds veranderende wereld zet ons op scherp. Sinds maart 2020 werken onze collega’s vanwege corona voornamelijk thuis. En het ziet ernaar uit dat dit nog wel even zo blijft. Het vergt een nieuwsgierige blik, doorzettingsvermogen en flexibiliteit van ons allemaal om hiermee om te gaan. Er is moed en soms zelfs lef voor nodig. Wij geloven in het zoeken van verbindingen met collega’s, studenten en het werkveld. Want door onze krachten te bundelen, komen we samen tot innovatieve oplossingen en dagen we elkaar uit te reflecteren en onszelf te ontwikkelen.

In deze serie maak je kennis met onze collega’s, die graag hun persoonlijke verhaal, werkplek en ervaringen/tips met jou delen.

#inhollandwerktthuis #werkenbijinholland #thuiswerken #thuiswerktips

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Marianne
04
February
2021
Mooi voorbeeld ben je Francien!:)