Rotterdam,
29
augustus
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Tijd voor eigentijds en toegankelijk recht

Lectorale rede Ineke van den Berg op 18 september

skyline rotterdam

De lectorale rede van Ineke van den Berg (Toegankelijkheid van het recht) past in de huidige tijd. Geen ellenlange monologen, maar een afwisselend programma met verschillende sprekers en entertainment. Toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft.

Heel anders dan het huidige juridisch systeem dat niet meer zo goed past in de eeuw van digitalisering, technologisering, globalisering, verstedelijking en klimaatverandering. Waar werk aan de winkel is om de juridische dienstverlening te innoveren en de (juridische) zelfredzaamheid van mensen te versterken. Zodat het recht toegankelijk wordt voor iedereen.

In haar lectorale rede op dinsdag 18 september gaat Inholland-lector Ineke van den Berg in op haar opdracht om praktijkgericht onderzoek te doen naar het toegankelijker maken van het recht en daarin ook de juridische opleiding te betrekken. Ook laat zij zien hoe studenten en collega’s al aan de slag zijn gegaan met de uitvoering ervan.

U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom bij Hogeschool Inholland Rotterdam. U kunt hier laten weten dat we u mogen verwachten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.