Haarlem,
21
januari
2019
|
10:55
Europe/Amsterdam

Toerismestudent Iris Buscher genomineerd voor Studenten Mobility Award

Leven en studeren in Italië leverde Iris Buscher “bergen ervaringen en de mooiste herinneringen” op én een nominatie voor de Studenten Mobility Award 2018. De studente Tourism Management van Inholland Haarlem volgde vijf maanden een Erasmus+ programma aan de Università degli Studi di Bergamo. “Ondanks dat ik in Nederland mijn eigen huisje heb en er niks ontbreekt, had ik deze kans nooit willen missen.”

“Ik had zoveel redenen om in Italië te gaan studeren, dat het er te veel zijn om ze allemaal te benoemen,” schrijft Iris in haar ‘ervaringsverhaal’ op de website van Erasmus+. “Denk aan de gekleurde huizen, de overheerlijke koffiegeur, de pizza’s, de pasta’s, de wijn, overvolle terrasjes en ga zo maar door. Italië zorgde er alle dagen voor dat ik zin had om naar buiten te gaan en te wandelen tussen de goedgeklede mensen. Wat het land zo bijzonder maakt is dat de levensstijl compleet anders is, ondanks dat het slechts anderhalf uur vliegen is van Nederland.”

In de Noord-Italiaanse stad Bergamo studeerde Iris op diverse plekken in het hoger gelegen Città Alta, oftewel de ‘oude stad’. “Voorafgaand kon ik kiezen welke vakken ik wilde volgen met betrekking op mijn studie. Ook had ik ervoor gekozen om de Italiaanse taal te leren. Omdat ik het erg leuk vond om te kunnen communiceren met de lokale bevolking.”

De colleges waren in het Engels, die Iris volgde met een zeer divers gezelschap. “De mix van culturen maakte deze studie erg bijzonder en leuk. Door deze mengelmoes heb ik ontzettend veel geleerd van andere culturen en dat het niet uitmaakt waar je je bevindt, zolang je het maar naar je zin hebt.” Wat betreft huisvesting deelde Iris een Airbnb-woning met twee studiegenoten. “Mede dankzij de aangeboden subsidie van Erasmus+ was dit goed te bekostigen.”

De avonturen, het Italiaanse eten, de contacten: de vijf maanden in Italië vormden voor Iris een onvergetelijke ervaring. “In februari 2018 keerde ik met mijn behaalde studiepunten weer terug naar Nederland en nam ik afscheid van het prachtige land. Ik zei ‘ciao’ tegen alle lieve mensen die ik daar heb leren kennen. De maanden zijn voorbij gevlógen! Wat ik niet heb achtergelaten zijn de bergen ervaring die ik daar heb opgedaan. Deze periode zal voor altijd één van mijn mooiste herinneringen blijven. Door soms risico’s te nemen, ontdek je waartoe je allemaal in staat bent.”

Lees het verhaal van Iris

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.